Aπίστευτα εύκολη και γευστικότατη μηλόπιτα. Πολύ γρήγορη και ταιριαστή με παγωτό βανίλια.
Συστατικά
200 γρ βούτυρο μαλακό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
κανέλλα
3 πράσινα μήλα
4 αβγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη για μετά
2 βανίλιες
2 φλιτζάνια αλεύρι απ
Οδηγίες
Στρώνουμε το βούτυρο (όχι λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου) σε στρογγυλό αντικολλητικό ταψί 26 εκ, ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια ζάχαρη, ώστε να καλύψει τον πάτο του ταψιού και από πάνω λίγη κανέλλα.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και τις βανίλιες, μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το αλεύρι με απαλές κινήσεις και προσθέτουμε τα αβγά.
Σκεπαζουμε τα μήλα με αυτό το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Όταν κρυώσει, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Λίγα μυστικά ακόμα