Συντριβή για το κυβερνών κόμμα στην Ιρλανδία

Το κόμμα του ιρλανδικού Μνημονίου, το Φιάνα Φάιλ έχει υποστεί μία άνευ προηγουμένου ήττα στις ιρλανδικές εκλογές, με βάση το πρώτο exit poll που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας! Το Φιάνα Φάιλ, με επικεφαλής τον
Μάικλ Μάρτιν συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 15,1%, ενώ το Φίνε Γκάιλ του Έντνα Κένι έρχεται πρώτο με ποσοστό 36,1%. Δεύτερο κόμμα αναδεικνύονται οι Εργατικοί του Έιμον Γκίλμορ με το 20,5% των ψήφων.

Το Σίνε Φάιν φαίνεται πως κερδίζει ποσοστό 10,1%, ενώ οι Πράσινοι, που επίσης συμμετέχουν στην κυβέρνηση, γνωρίζουν επίσης συντριβή, συγκεντρώνοντας λιγότερο από το 3% των ψήφων.

Το Φιάνα Φάιλ έχει κυβερνήσει επί 14 χρόνια την χώρα, αλλά πληρώνει την οικονομική κατάρρευση της πρώην "Κέλτικης Τίγρης". Η Ιρλανδία έχει ενταχθεί σε μηχανισμό στήριξης, λαμβάνοντας 85 δισεκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τα τελικά επίσημα αποτελέσματα αναμένονται αργά απόψε ή τα ξημερώματα της Κυριακής και όλα δείχνουν ότι το Φίνε Γκάιλ θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού για την χώρα.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου