Επικίνδυνα για το έντερο τα πολλά γλυκά.

Αυξάνει ενδεχομένως τον κίνδυνο εκδηλώσεως καρκίνου του παχέος εντέρου, η κατάχρηση σε..
σοκολάτες και γλυκά, όπως.. τα μπισκότα και τα κέικ, υποστηρίζουν επιστήμονες από τη Βρετανία.
Ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Εδιμβούργου και της Αμπερντήν, ζήτησαν από περισσότερους από 2.000 πάσχοντες από καρκίνο του εντέρου να συμπληρώσουν αναλυτικά ερωτηματολόγια για τη διατροφή πριν τη διάγνωση της νόσου.Το ίδιο έκαναν άλλοι 3.000 συνομήλικοί τους εθελοντές, από τις ίδιες περιοχές της Βρετανίας, οι οποίοι όμως δεν έπασχαν από καρκίνο.
Τα ερωτηματολόγια αφορούσαν 170 διαφορετικά τρόφιμα.
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όσοι έτρωγαν τα περισσότερα σνακ με πολλές θερμίδες, λίπη και ζάχαρη, όπως γλυκά, σοκολάτες, κέικ και καραμέλες, είχαν κατά 18% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του εντέρου σε σύγκριση με όσους έτρωγαν τα λιγότερα.
Η υπερκατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη επίσης αύξανε τον κίνδυνο εκδηλώσεως της νόσου (κατά 12%), το ίδιο και η υπερκατανάλωση λευκού, τηγανητού ψαριού. Το τελευταίο εύρημα μπορεί να μοιάζει απρόσμενο, αλλά οι ερευνητές το αποδίδουν στον ανθυγιεινό τρόπο μαγειρέματος του ψαριού.
Αντιθέτως, ο καφές φάνηκε να δρα προστατευτικά, μειώνοντας κατά 8% τον κίνδυνο, όταν καταναλωνόταν σε μεγάλες ποσότητες, δηλαδή πάνω από τρία φλιτζάνια την ημέρα.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου