Συγκέντρωση στη DIGEA στις 12 το μεσημέρι

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της DIGEA στο Μαρούσι τη Δευτέρα στις 12.00 το μεσημέρι απευθύνει η Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για
σύμπραξη του Ψηφιακού Παρόχου με τους καναλάρχες για να επιβληθεί μαύρο στα κανάλια της κρατικής τηλεόρασης και στις προσπάθειες αναμετάδοσης του απεργιακού προγράμματος της ΕΡΤ από τον 902.

“Να λοιπόν ποια είναι η εταιρεία που κάνει κουμάντο στη «νέα εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης», φροντίζοντας να πέφτει το μαύρο στις συχνότητες της ΕΡΤ και οι χρωματιστές μπάρες στη συχνότητα του 902 – στη δεύτερη περίπτωση, ως το ψηφιακό χέρι της κρατικής λογοκρισίας: το καρτέλ που έχουν στήσει τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, δηλαδή ο Όμιλος Κοντομηνά, ο Όμιλος Κουρή, ο Όμιλος Κυριακού, ο Όμιλος Λαμπράκη, ο Όμιλος Μπόμπολα, ο Όμιλος Αλαφούζου και ο Όμιλος Βαρδινογιάννη” αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Για τη χρήση των συχνοτήτων, υπογραμμίζεται, πλήρωναν ένα μηδαμινό τέλος της τάξης του 0,1-0,2% επί των ακαθάριστων εσόδων τους, “ αποφεύγοντας, μάλιστα, ακόμα και στον καιρό των μνημονίων την υποχρέωση καταβολής ενός φόρου 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων που θεσπίστηκε το 2010 αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκε”, ενώ στο νέο ψηφιακό χάρτη “έσπευσαν να φορτώσουν στους δήμους το μισό (και βάλε) κόστος των υποδομών και απαιτούν επιπλέον όλες οι νέες ψηφιακές συχνότητες να τους παραχωρηθούν δωρεάν”.
“Οι χιλιάδες εργαζόμενοι που μέσα σε μια νύχτα πέταξε στον δρόμο η τρικομματική δεν μπορούν να διαχωριστούν από τους χιλιάδες εργαζόμενους που καταδικάζουν στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εκμετάλλευση οι «ιδιώτες» καναλάρχες της DIGEA. Κρατικά και ιδιωτικά συμφέροντα ταυτίζονται, όταν πρόκειται να αναδιαρθρωθεί ένα ολόκληρο σύστημα κυριαρχίας και να ανατροφοδοτηθεί η κερδοφορία της καπιταλιστικής κρεατομηχανής” αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει ζητώντας “ο αγώνας στην ΕΡΤ να ανάψει το φιτίλι της αντίστασης παντού, ενάντια σε κάθε αφεντικό, ιδιωτικό ή δημόσιο”.
Η προσυγκέντρωση θα γίνει στο Σταθμό του Προαστιακού «Κηφισίας» και οι διαδηλωτές θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τα γραφεία της DIGEA στην οδό Σωρού 26 στο Μαρούσι.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου