Απομονωμένος εντός και εκτός Ελλάδας ο Σαμαράς

Ο αντιδημοκρατικός και αντισυνταγματικός τρόπος με τον οποίο κινήθηκε η κυβέρνηση Σαμαρά στην υπόθεση της ΕΡΤ έχει προκαλέσει έκπληξη, οργή και σφοδρή κριτική από τα ΜΜΕ του εξωτερικού, αλλά και από κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής
Ένωσης. Αντιλαμβάνονται οι πάντες, ότι "το μαύρο στη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης", δεν έχει να κάνει μόνο με το μέλλον των χιλιάδων εργαζόμενων στην ΕΡΤ. Πρόκειται πρωτίστως για ζήτημα Δημοκρατίας. Στο εξωτερικό τα ΜΜΕ, αλλά και το πολιτικά συστήματα, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε ζητήματα φίμωσης του Τύπου. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο εξανίστανται για μία απόφαση που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, ειδικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Μέγαρο Μαξίμου εδώ και πολύ καιρό έχασε το μέτρο. Λειτουργώντας κάτω από την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να εφαρμόσει το δόγμα της "πυγμής", όπως έπραξε στο παρελθόν η Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Αντώνης Σαμαράς και οι συν αυτώ θεώρησαν ότι μπορούν να επιβάλλουν τη θέλησή τους χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους τον ελληνικό λαό ή ακόμη και τους αρχηγούς των άλλων δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Έθεσαν απέναντί τους ολόκληρη την ελληνική κοινωνία εξαιτίας της πολιτικής εξαθλίωσης του ελληνικού λαού που εφάρμοσαν. Εξαπέλυσαν το πιο βάρβαρο κύμα κρατικής καταστολής. Ξεπούλησαν τον κερδοφόρο ΟΠΑΠ. Φτωχοποίησαν και αδιαφόρησαν τον ελληνικό λαό, ικανοποιώντας ταυτόχρονα τις επιθυμιες κολλητών και φίλων. Κατασυκοφάντησαν την Αριστερά και τους αγώνες των εργαζομένων. 

Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι εχθρική προς τον ελληνικό λαό, αλλά και αλαζονική  Επιδίωξε μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα να επιβάλει με "πυγμή" την αντιλαϊκή πολιτική που της υπαγόρευσε η Τρόικα. Υλοποίησε μέχρι σήμερα, και μάλιστα με τον πιο βάρβαρο τρόπο, την ακροδεξιά της ατζέντα ξυπνώντας μνήμες από άλλες, σκοτεινές εποχές της ελληνικής ιστορίας. Πόνταρε στον κοινωνικό αυτοματισμό, μέχρι σήμερα που ο ελληνικός λαός της φωνάζει "Φτάνει πια. Ως εδώ".

Ένας πρωθυπουργός, ο οποίος δεν κατάφερε καν να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θεώρησε ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει. Να "παζει" με τις ζωές χιλιάδων εργαζομένων και να αντιμετωπίζει τη δημόσια περιουσία σαν τσιφλίκι του, όπως συνέβη στην περίπτωση του ΟΠΑΠ, αλλά και της δημόσιας τηλεόρασης. 

Εκτός όλων των παραπάνω, όμως, ο πρωτόγονος αυταρχισμός, τον οποίο εμπνεύστηκαν οι "προφέσορες" του Μεγάρου Μαξίμου και το ανοιχτό φλέρτ με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή είχαν ως αποτέλεσμα ο Αντώνης Σαμαράς πλέον να έχει απομονωθεί πλήρως ακόμη και σε σχέση με τα κέντρα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας του εξωτερικού.

Ο Αντώνης Σαμαράς και το "σύστημα Μαξίμου" αποτελούν καμμένα χαρτιά ακόμη και για την τρόικα. Τους αντιμετωπίζει με καχυποψία η Ουάσιγκτον εξαιτίας της κραυγαλέα γερμανόφιλης στάσης τους. Επιφυλακτικοί είναι και οι Ισραηλινοί, καθώς το "σύστημα Μαξίμου" φλερτάρει με τους νεοναζί. Οι Ρώσοι, μετά το φιάσκο με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, κούνησαν το μαντήλι. Ακόμη και η πιο ισχυρή σύμμαχος του Αντώνη Σαμαρά, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ παρακολουθώντας την κατάρρευση του Έλληνα πρωθυπουργού τηρεί σιγή ιχθύος. Στο εσωτερικό όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά ακόμη και της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν η χώρα να προχωρήσει με άλλο πρωθυπουργό, μεταβατικό. Ήδη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζητούν διερευνητική εντολή και νέο πρωθυπουργό. Ήδη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έχουν αδειάσει τον Αντώνη Σαμαρά. Ακόμη και ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Τσουκαλάς εξαπέλυσε τα βέλη της κριτικής του με σφοδρότητα. 

Πέραν όλων αυτών, όμως, oi μεγαλύτερες σφαλιάρες ήρθαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς έκανε λόγο για βαρύτατο πλήγμα στη Δημοκρατία. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς ανέφερε σε επιστολή του μεταξύ άλλων ότι "Όποιος συμπεριφέρεται έτσι, χάνει τον σεβασμό των άλλων". Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές: "Η σημερινή σύνθεση του Μεγάρου Μαξίμου αποτελεί ένα αγκάθι για τους Ευρωπαίους. Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη και δικαιώνονται όσοι μιλούσαν για ακροδεξιά φράξια που είχε ως μοναδικό σκοπό να καταλάβει την εξουσία". Την ίδια ώρα σε διαδήλωση στο Άμστερνταμ οι συγκεντρωμένοι αποκαλούσαν τον Αντώνη Σαμαρά "δικτάτορα".

Κυρίως, όμως, ο ελληνικός λαός είναι εκείνος που ζητά την ανατροπή αυτής της λαομίσητης κυβέρνησης. Ήδη, όπως πληροφορείται το periodista.gr, οι δημοσκοπήσεις που φθάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν κατάρρευση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και οι πολιτικές εξελίξεις ραγδαίες. Η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές, ώστε να αναδειχθεί μια κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση.  

Η λαϊκή αντίδραση στο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης υπήρξε η αρχή του τέλους για τον πρωθυπουργό. Είθε να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας πορείας για τη χώρα.

http://www.periodista.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου