Σπιτικός γύρος ψημένος σε μισή ώρα!

Σπιτικό λαχταριστός γύρος από τα χεράκια σας που θα λατρέψετε! Σε λιγότερο από μισή ώρα θα έχετε ετοιμάσει το φαγητό και σε ένα μισάωρο θα το απολαμβάνετε με την οικογένεια σας ή την παρέα σας!
Υλικά:


2 σνίτσελ από χοιρινό ( περίπου 300 γρ. το ένα )

2 σνίτσελ από γαλοπούλα ( περίπου 300 γρ. το ένα )

2 κ. σ μουστάρδα απαλή

½ φλ. Ελαιόλαδο

1 κ.σ πάπρικα

½ κ. γλ. ρίγανη

½ κ .γλ . θυμάρι

1 πρέζα κύμινο

1 κ. γλ. κρέμα σκόρδου

2 κρεμμύδια ξερά μέτρια κομμένα σε λεπτές ροδέλες

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Με ένα μπαλταδάκι χτυπάμε τα σνίτσελ μαλακά μέχρι να αποκτήσουμε μεγάλες φέτες.

Σε ένα μεγάλο λεκανάκι ενώνουμε τα μυρωδικά , τα μπαχαρικά , τη μουστάρδα , το ελαιόλαδο.

Με το μίγμα αυτό αλείφουμε τα σνίτσελ και από τις δύο πλευρές.

Βάζουμε το ένα σνίτσελ πάνω στο άλλο και ενδιάμεσα βάζουμε κρεμμύδια σε ροδέλες.

Τυλίγουμε τα σνίτσελ σε ρολό και το στερεώνουμε με σπάγγο κουζίνας.

Βάζουμε το ρολό σε ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.

Κάθε 10 λεπτά γυρίζουμε το ρολό πάρει το χρώμα από παντού.

Μπορούμε αν θέλουμε τα τελευταία 607 λεπτά να δώσουμε χρώμα στο γκριλ του φούρνου.

Βγάζουμε το φαγάκι από το φούρνο.

Αποσύρουμε το ρολό από το ταψί και το μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής.

Μόλις κρυώσει λίγο κόβουμε το ρολό με ηλεκτρικό μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες.

Σερβίρουμε το γύρο ζεστό με πίτες, ντοματούλες σε φέτες και σάλτσα γιαουρτιού.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου