Δωρεάν οι ταινίες μέτρησης σακχάρου

Χωρίς συμμετοχή θα προμηθεύονται οι διαβητικοί τις ταινίες μέτρησης σακχάρου.

Το μέτρο αφορά όσους κάνουν λήψη ινσουλίνης και όσους λαμβάνουν μόνον από του στόματος αγωγή. Αφορά 500.000 πάσχοντες και αποτελεί την τελευταία πράξη του κ. Μάριου Σαλμά, ως αναπληρωτή υπουργού Υγείας.
Πριν από την εφαρμογή της, οι διαβητικοί συμμετείχαν με 8 ευρώ στη δαπάνη και με 25 ευρώ ο ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με τον κ. Σαλμά, από την απόφαση δεν θα επιβαρυνθεί ο Οργανισμός, παρά μόνον οι εταιρείες, καθώς ορίστηκαν τα 25 ευρώ ως λιανική και ασφαλιστική τιμή.
Με την ίδια απόφαση, μειώνεται από 25% σε 10% η συμμετοχή στα ακριβά φάρμακα (βιολογικοί παράγοντες) των πασχόντων από ρευματικές παθήσεις. Το μέτρο αναμένεται να ισχύσει από το τέλος Ιουλίου.
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και μέτρα δωρεάν χορήγησης φαρμακευτικής περίθαλψης σε άτομα με χαμηλό εισόδημα. Πρόκειται για 50.000 ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι θεωρούνται φτωχοί ή έχουν απολέσει πρόσφατα την ασφαλιστική τους ικανότητα.
Τα φάρμακα θα χορηγούνται από τα τέσσερα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στην Αττική και από κοινωνικά φαρμακεία, τα οποία θα λειτουργήσουν στην περιφέρεια, με ευθύνη των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου