Τι θα φάμε σήμερα: Μεγάλη Δευτέρα

Μπιφτέκια Λαχανικών 
Τι θα χρειαστείτε: 3 κουταλιές ελαιόλαδο 
5 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα φρέσκα 
1/2 φλ. αρακά 
1 τριμμένο καρότο 
2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης 
1 κουτάκι μπύρα 
1 μικρή βρασμένη πατάτα 
αλάτι 
πιπέρι 


δυόσμος, ρίγανη 
Τι θα κάνετε: Ζεσταίνετε τις 2 κουταλιές λάδι και σωτάρετε τον αρακά, τα κρεμμυδάκια και το καρότο. Βάζετε το αλεύρι με τη μπύρα σε μπωλ κι ανακατεύετε να γίνουν χυλός. Στο χυλό προσθέστε τα σωταρισμένα λαχανικά, την πατάτα και τα μπαχαρικά με τα μυρωδικά. Ζυμώνετε καλά και πλάθετε τα μπιφτέκια. Με το υπόλοιπο λάδι αλείψτε ένα ταψάκι και ψήστε τα μπιφτέκια στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν. 


Φάβα με ατζούγιες

Τι θα χρειαστείτε: 
250 γραμμάρια φάβα 
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
Ελαιόλαδο 
Αλάτι 
Λεμόνι 
Ελιές 
Κάπαρη 
Αντζούγιες 
Τι θα κάνετε: Σε σουρωτήρι ξεπλένετε καλά τη φάβα. Τη μεταφέρετε σε κατσαρόλα και γεμίζετε με νερό μέχρι τη μέση. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα. 15 λεπτά πριν από το τέλος προσθέτετε μία κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι και ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ανακατεύετε και ύστερα σερβίρετε σε βαθύ πιάτο. Στολίζετε κυκλικά με τις αντζούγιες, το κρεμμύδι, την κάπαρη και τις ελιές. Τέλος, Ραντίζετε με λεμόνι και ελαιόλαδο. 
www.in2life.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου