Το ΚΚΕ καταγγέλλει Δένδια για στημένη βία και στημένες φωτογραφίες


Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό άναψε η άγρια κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΚΚΕ, μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών από την εισβολή των μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας.
Σήμερα ο εισαγγελέας
άσκησε ποινική δίωξη για παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας σε βάρος των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για τα χθεσινά επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας. Οι 35 οδηγήθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο. Ωστόσο η υπόθεση πήρε αναβολή για τις 12 Φεβρουαρίου.
Ο εισαγγελέας διέταξε να διενεργηθεί έρευνα από την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τη διάπραξη του αδικήματος της φθοράς ξένης περιουσίας.
Παπαρήγα: Τους έστειλαν στο αυτόφωρο γιατί διατάραξαν την κοινή ησυχία του υπουργού
Στα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί μέλη του ΠΑΜΕ, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες, ενώ στον χώρο προσήλθε και η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα., η οποία είπε πως έστειλαν τα μέλη του ΠΑΜΕ στο αυτόφωρο, εκεί που πάνε τους εγκληματίες, γιατί διατάραξαν την κοινή ησυχία του υπουργού. Παράλληλα είπε πως οι κατηγορίες κατέπεσαν αφού δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες με τα πλαστά πλάνα και τις κατασκευασμένες φωτογραφίες. Τόνισε μάλιστα πως δεν θέλει να ταυτίσει την κυβέρνηση με τη χούντα αλλά «θέλουν να καταργήσουν ακόμα και τα διαβήματα προς τους υπουργούς».
Το χρονικό της εισβολής και οι φωτογραφίες με τις φθορές
Ολα ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι όταν μία ομάδα μελών του ΠΑΜΕ έφτασε έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου και κατάφερε να καταλάβει το γραφείο του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.
Η αντίδραση από τον υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ήταν άμεση, αφού μέσα σε λίγη ώρα δυο διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης ανέβηκαν στον 8ο όροφο του υπουργείου προκειμένου να συλλάβουν τους εισβολείς, ενώ μια ακόμα διμοιρία απέκλεισε την είσοδο ώστε να μην εισβάλουν περισσότεροι στο υπουργείο.
Μόλις όμως έγινε γνωστή η σύλληψη των 35 συλληφθέντων μπροστά από το υπουργείο ξέσπασαν μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα σε ΜΑΤ και διαδηλωτές του ΠΑΜΕ. Όταν οι άνδρες των ΜΑΤ προσπάθησαν να ανοίξουν δρόμο για να φτάσουν οι προσαχθέντες στο πούλμαν που θα τους μετέφερε στη ΓΑΔΑ, απώθησαν τους 50 συγκεντρωμένους και τότε επικράτησε χάος και χρήση χημικών.
Μετά τη μάχη στο δρόμο ξεκίνησε η μάχη των δηλώσεων
Η άμεση επέμβαση των ΜΑΤ στο υπουργείο και η βίαιη προσαγωγή των μελών του ΠΑΜΕ, όπως καταγγέλλουν από τον Περισσό, μεταφράστηκε από το ΚΚΕ ως μία κίνηση εντυπωσιασμού από την κυβέρνηση. Ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης από την πλευρά του υποστήριξε πως η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου με χρήση βίας, δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων. Οι προπηλακισμοί και οι καταστροφές στη δημόσια περιουσία μόνο θλίψη προκαλούν.
Παράλληλα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από τα γραφεία του υπουργείου που εισέβαλαν τα μέλη του ΠΑΜΕ, με εμφανή σημάδια καταστροφής. Αυτό ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αφού το ΚΚΕ αντέδρασε άμεσα κάνοντας λόγο για κατασκευασμένες φωτογραφίες και προβοκάτσια της κυβέρνησης,
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα που βρέθηκε στη συγκέντρωση που έγινε έξω από τη ΓΑΔΑ για τους συλληφθέντες είπε:
«Ένα πράγμα μόνο ζητάμε από τον υπουργό Εργασίας. Να φέρει το βίντεο, να το φέρει εδώ, στην πλατεία Συντάγματος, να το δώσει στα κανάλια, με τις καταστροφές που τάχα έκαναν οι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν και δικαίως για προκλητικές δηλώσεις που πραγματικά ξεσηκώνουν. Να μας δείξει το βίντεο. Ποιες είναι οι καταστροφές.
Πήγαν 40 άτομα, πρόσωπο με πρόσωπο, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι οργανώσεων, τι να κάνουν; Να καταστρέψουν τα γραφεία; Να καταστρέψουν τα κομπιούτερ; Να δείρουν τον υπουργό; Είναι αστεία πράγματα αυτά. Και βεβαίως όταν ένας υπουργός κάνει προκλητικές δηλώσεις έχουν δικαίωμα την ίδια μέρα, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων να πάνε και να διαμαρτυρηθούν. Αυτό μόνο έγινε και τίποτα άλλο».
Κεδίκογλου: «Μπούκαραν, βιαιοπράγησαν και μετά ζητάνε και τα ρέστα»
«Πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος αλλιώς δεν είμαστε χώρα», τόνισε ό κυβερνητικό εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου για τα χθεσινά επεισόδια με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Εργασίας, τονίζοντας ότι η μόνη εικόνα που έχει από χθες, είναι ότι «η Αστυνομία δεν προκάλεσε καμία σκηνή βίας. Αυτοί μπούκαραν και κάνανε ότι θέλανε».
Ο κ. Κεδίκογλου, σε δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, κατηγόρησε τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ για τις φθορές που έγιναν στο υπουργείο Εργασίας και για απόπειρα προπηλακισμού του υπουργού κ. Βρούτση, ενώ απάντησε στις καταγγελίες του ΠΑΜΕ περί προβοκάτσιας, λέγοντας ότι «τι λέει το ΚΚΕ; Ότι μπήκανε μέσα τα ΜΑΤ και τα σπάσανε μόνοι τους;», ενώ παράλληλα δήλωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είχανε και κάμερα και τους προκάλεσε να δώσουν το βίντεο για να αποδειχθεί αν συμμετείχαν ή όχι στις φθορές, κατηγορώντας το ΚΚΕ ότι τα μέλη του «μπούκαραν βιαιοπράγησαν και μετά ζητάνε και τα ρέστα».
Συνεχίζοντας, ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε ότι υπάρχει «ένας ανταγωνισμός εξτρεμισμού», ο οποίος εκδηλώνεται με «βιαιοπραγία, βανδαλισμούς και άσκηση βίας» από μεγάλη μερίδα της κοινωνίας και των πολιτικών κομμάτων, επισημαίνοντας ότι «όποιος θέλει να διαδηλώσει μέσα στα πλαίσια του νόμου χωρίς να κρατά όμηρο την κοινωνία, είναι ελεύθερος».
Τέλος, ο κ. Κεδλίκογλου σχολίασε την γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι κατανοεί απόλυτα τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, καθώς και το φαινόμενο ότι υπάρχουν ομάδες οι οποίες έχουν αδικηθεί ιδιαίτερα και δεν έχουν εκπροσωπηθεί, ενώ εξέφρασε «την πεποίθηση της κυβέρνησης να διορθώσει τις αδικίες, ακολουθώντας «το μόνο ρεαλιστικό πρόγραμμα».
Απάντησε το ΠΑΜΕ
Για «αθλιότητες της κυβέρνησης, του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υπουργού εργασίας» κάνει λόγο το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση-απάντηση που εξέδωσε στον κ. Κεδίκογλου για τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με το ΠΑΜΕ και την ύπαρξη βίντεο με τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας, κάνοντας λόγο για «κατασκευασμένες κατηγορίες», με σκοπό να «σέρνονται στα δικαστήρια 35 συνδικαλιστές στελέχη του ΠΑΜΕ».
Μεντρέκας: Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι αν έριξαν μερικούς φακέλους
Η σκευωρία της κυβέρνησης κατέπεσε, τις έστησαν τις φθορές και τις καταστροφές στο γραφείο του υπουργείου. Τα έπιπλα και τις καρέκλες τα αναποδογύρισαν μόνοι τους μισή ώρα μετά. Μπορεί τα μέλη του ΠΑΜΕ να έριξαν μερικούς φακέλους κάτω, αλλά «χέστηκε η φοράδα στο αλώνι αν έριξαν μερικούς φακέλους». Κατασκεύασαν την κατάσταση μπάχαλο.
Μέλη του ΠΑΜΕ δεν άφησαν το πούλμαν με τους συλληφθέντες να φτάσει στα δικαστήρια
Στα άκρα φτάνει η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα μέλη του ΠΑΜΕ μετά από την κατάληψη των τελευταίων στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Οι εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το εσωτερικό των γραφείων του υπουργείου δείχνουν καταστροφές και σημαντικές ζημιές.
Ωστόσο από το ΠΑΜΕ δηλώνουν πως τα μέλη τους δεν προκάλεσαν καμία φθορά και κατηγορούν την κυβέρνηση για κατασκευασμένες κατηγορίες, προβοκάτσια με φωτογραφίες και στημένα σκηνικά που έδωσε στη δημοσιότητα, τρεις ώρες μετά τη βίαιη προσαγωγή των συνδικαλιστών - στελεχών του ΠΑΜΕ.
Σήμερα το πρωί έξω από τα δικαστήρια όπου πήγαν οι 35 συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια, το μέλος του ΠΑΜΕ Κώστας Ζιώγας μιλώντας στο ΑΝΤ1 αναφερόμενος στις επίμαχες φωτογραφίες είπε πως πρόκειται για θέατρο «τα έστησαν όλα, κανείς δεν έσπασε τίποτα».
Παράλληλα στην ιστοσελίδα του ΠΑΜΕ αναρτήθηκαν φωτογραφίες από γραφείο στο υπουργείο Εργασίας και αναφέρεται «Παραθέτουμε φωτογραφίες που δείχνουν την κατασκευή κατηγοριών, που με βάση αυτές στήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η κυβέρνηση δεν πήρε όλα τα μέτρα της και είναι εξόφθαλμη η προβοκάτσια από τους κακούς σκηνοθέτες της, καθώς φαίνονται μετακινήσεις επίπλων, φωτιστικών, καρεκλών κλπ, από φωτογραφία σε φωτογραφία.».

,

Η παρουσία της Παπαρήγα στα μπλόκα των αγροτών άναψε «φωτιές»
Το σκηνικό έντασης πάντως ξεκίνησε από τη στιγμή που η γενική γραμματέας του ΚΚΕ βρέθηκε στα μπλόκα των αγροτών της Θεσσαλίας και με τις δηλώσεις της έστειλε σαφέστατο μήνυμα στην κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια., λέγοντας χαρακτηριστικά «να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει την κρατική καταστολή απέναντι στην αγροτιά».
Προβληματισμός στην κυβέρνηση
Μπορεί η αντιμετώπιση των απεργών στο Μετρό με την επιβολή της επιστράτευσης να ολοκληρώθηκε σχετικά αναίμακτα για την κυβέρνηση, ωστόσο οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι κοινωνικές αντιδράσεις, αλλά και η σκληρή στάση του ΠΑΜΕ προβληματίζουν το Μαξίμου, αφού φοβούνται πως μετά και τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας θα αυξηθούν οι κινητοποιήσεις, ενώ καταγγέλλει την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να δημιουργήσει σκηνικό έντασης και βίας.
Από την άλλη πάντως στη δημόσια παρέμβαση του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας ξεκαθάρισε τη σκληρή γραμμή του δόγματος «νόμος και τάξη».
«Ήρθε η ώρα η χώρα να κλείσει τους λογαριασμούς που μένουν ανοικτοί από το '74-'75 μέχρι σήμερα. Είτε αυτοί λέγονται ανομία, είτε καταλήψεις, είτε μεταναστευτικό, είτε αυτά λέγονται το άγος της Marfin. Όλα αυτά πρέπει να βρουν το δρόμο τους και ο δρόμος τους μπορεί και πρέπει να είναι μόνον ένας, η εφαρμογή του νόμου για όλους».


Πηγή: iefimerida.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου