Η ακύρωση του νόμου που απαγόρευε στις γυναίκες να φορούν παντελόνι στο Παρίσι ανακοινώθηκε μόλις χθες. Η περίπτωση αυτή όμως δεν είναι η μοναδική στον κόσμο, νόμων με περίεργο ή και ακατανόητο περιεχόμενο.
Κάποιοι από τους πιο περίεργους νόμους που βρίσκονται σε ισχύ σε διάφορες χώρες του κόσμου είναι:
Ο θάνατος είναι παράνομος στην πόλη Longyearbyen, που βρίσκεται στον αρκτικό κύκλο. Συγκεκριμένα, αν πεθάνει κάποιος, απαγορεύεται να ταφεί εκεί, καθώς το νεκροταφείο της μικρής πόλης σταμάτησε να δέχεται νεκρούς πριν από 70 χρόνια. Ο λόγος είναι ότι λόγω των πολικών θερμοκρασιών δεν αποσυντίθενται οι σοροί.
Στη Σιγκαπούρη κάποιος μπορεί να συλληφθεί επειδή μασάει τσίχλα! Η απαγόρευση της τσίχλας θεσμοθετήθηκε το 1992. Εξαίρεση γίνεται για την τσίχλα νικοτίνης και αυτό μόνο με συνταγή γιατρού.
Στη Δανία, ο πελάτης εστιατορίου μπορεί να φύγει χωρίς να πληρώσει να κρίνει ότι δεν ήταν «πλήρες» το γεύμα που του προσφέρθηκε.
Η παχυσαρκία στην Ιαπωνία απαγορεύεται με νόμο. Το 2009, οι Ιάπωνες νομοθέτες όρισαν τα 80 εκατοστά για τους άνδρες και τα 90 για τις γυναίκες άνω των 40 ετών, ως τα ανώτατα όρια στη διάσταση της μέσης.
Στην Ταϊλάνδη θα βρεθεί στη φυλακή όποιος βρεθεί εκτός σπιτιού χωρίς να φορά εσώρουχα. Επίσης, απαγορεύεται η οδήγηση χωρίς μπλούζα, όπως και το να πατήσει κάποιος (ακόμα και κατά λάθος) το εθνικό νόμισμα.
Στη Δανία οι οδηγοί αυτοκινήτων υποχρεούνται να ελέγχουν κάτω από τα αυτοκίνητά τους πριν ξεκινήσουν για την ύπαρξη κοιμισμένων παιδιών! Αν κάποιος όμως βρεθεί στη φυλακή, μπορεί να αποδράσει, αν τα καταφέρει, αφού η απόδραση δεν είναι παράνομη.
Μετά τις 10 το βράδυ, οι Ελβετοί απαγορεύεται να χρησιμοποιούν το καζανάκι της τουαλέτας. Ο συγκεκριμένος θόρυβος, κατά τους νομοθέτες, συμβάλλει στην ηχορύπανση.
Σύμφωνα με νομοθετική πράξη του 1986, ο Βρετανός πρωθυπουργός εξουσιοδοτείται να χρησιμοποιήσει «την απαιτούμενη ισχύ» σε περίπτωση εξωγήινης εισβολής, αν οι εξωγήινοι δεν έχουν άδεια να μπουν στη χώρα. Στη δεύτερη περίπτωση, οι εξωγήινοι αδειοδοτούνται να χρησιμοποιήσουν τα «διαστημικά τους αντικείμενα».
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου