Ετοιμάζουν απεργιακές κινητοποιήσεις οι ναυτικοί.

«Μονόδρομο» θεωρεί τις απεργιακές κινητοποιήσεις, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, μετά την ψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, η οποία...
 αυξάνει τους συντελεστές φορολόγησης στους ναυτικούς των εμπορικών πλοίων, για τους μεν πλοιάρχους από το 6% στο 15% για δε το κατώτερο πλήρωμα από το 3% στο 10%.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ αναφέρει ότι «η φορολογία που θα πληρώνει πλέον με το νέο συντελεστή Πλοίαρχος και Α' Μηχανικός θα είναι η ίδια σε ετήσια βάση με αυτήν που πληρώνει ένας εφοπλιστής που έχει στην ιδιοκτησία του ένα πλοίο 38.000 κόρων με ηλικία 15 ετών». Η ΠΕΝΕΝ ζητά επίσης την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας (ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις), ενώ κάνει λόγο για τεράστιες ευθύνες στην ηγεσία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αναφέροντας ότι «με την ακολουθούμενη τακτική της, συμβάλλει στην υλοποίηση της εφοπλιστόδουλης γραμμής και στρατηγικής της κυβέρνησης και του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου». 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας, στην ομιλία του στη Βουλή, αναφορικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, δήλωσε ότι πλέον «θα πληρώνουν οι ναυτικοί μεγαλύτερο ετήσιο φόρο από το φόρο που πληρώνουν τα πλοία στα οποία εργάζονται οι ναυτικοί». Ο κ. Δρίτσας ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα, ότι ενας καπετάνιος με ετήσιο εισόδημα 70.000 ευρώ θα πληρώνει ετήσιο φόρο 10.500 ευρώ. Την ιδια στιγμή, είπε, ένα πλοίο ηλικίας τεσσάρων ετών, 30.000 κόρων, θα καταβάλει ετήσιο φόρο 7.731 ευρώ.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου