Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρέας. Το σοτάρουμε πολύ καλά και από τις δύο πλευρές του για 10 λεπτά συνολικά. Προσθέτουμε στην
κατσαρόλα το κρεμμύδι, το μαρούλι, τον άνηθο και τον μαραθόσπορο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 2 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
1½ κιλό αρνί χεράκι χωρίς κόκαλο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 μαρούλια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
αλάτι, πιπέρι
Για το αβγολέμονο
2 αβγά ελαφρώς χτυπημέν
1½-2 λεμόνια (τον χυμό τους)
EKTEΛEΣH
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρέας. Το σοτάρουμε πολύ καλά και από τις δύο πλευρές του για 10 λεπτά συνολικά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το μαρούλι, τον άνηθο και τον μαραθόσπορο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε καλά το φαγητό και προσθέτουμε αρκετό νερό που να καλύπτει κατά τα 3/4 το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να αργομαγειρευτεί για μιάμιση ώρα. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αμέσως ετοιμάζουμε το αβγολέμονο. Χτυπάμε τα αβγά μαζί με το λεμόνι καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά λίγα από τα υγρά του φαγητού συνεχίζοντας το χτύπημα των αβγών. Επαναφέρουμε το μείγμα του αβγού μέσα στην κατσαρόλα με το φαγητό και επαναφέρουμε το φαγητό πάνω στη φωτιά, την οποία έχουμε χαμηλώσει αρκετά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα του φαγητού πάνω στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως.
Tip: Αντί για μαρούλι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντίδια ή ακόμη και άγρια χόρτα, τα οποία όμως καλό είναι πρώτα να βράσουμε ελαφρώς πριν τα προσθέσουμε στο κρέας, και μάλιστα χωρίς τα υγρά τους για να μην πικρίσει το φαγητό πολύ.
Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου