Ζέστη θα έχουμε τα Χριστούγεννα.

Με ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα γιορτάσουμε φέτος τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα την τελευταία βδομάδα εξασθενεί αισθητά σήμερα και αύριο, ενώ από τη Δευτέρα, παραμονή των Χριστουγέννων, θα σημειωθεί βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Η σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας, μάλιστα, σε κάποιες περιοχές θα θυμίσει καλοκαίρι και όχι Δεκέμβρη.

Οπως αναλύει στην «Espresso» η μετεωρολόγος της ΕΜΥ Αντωνία Τασοπούλου: «Σήμερα θα επικρατήσουν βροχές, καταιγίδες, λίγες χιονοπτώσεις, αλλά και ισχυροί άνεμοι, που όμως θα εξασθενήσουν σχετικά γρήγορα δίνοντας τη θέση τους στη χειμωνιάτικη λιακάδα. «Οι βροχές, οι ισχυρές καταιγίδες, αλλά και οι χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν σήμερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά και ο βροχερός καιρός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα δώσουν σταδιακά μέχρι το βράδυ τη θέση τους σε καλύτερες καιρικές συνθήκες. Η Κυριακή θα ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες με συννεφιά και ψιλόβροχο στην Αθήνα, αλλά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν γρήγορα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα αγγίξει τους 11 βαθμούς. Αισθητά βελτιωμένος θα είναι και ο καιρός στη Θεσσαλονίκη αύριο, καθώς οι βροχές θα υποχωρήσουν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις». 

Η πραγματική βελτίωση του καιρού, όπως τονίζει η μετεωρολόγος, θα έρθει από Δευτέρα, με τη λιακάδα να κυριαρχεί την παραμονή των Χριστουγέννων, αλλά και το εορταστικό διήμερο σε ολόκληρη τη χώρα. «Τη Δευτέρα οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι, εντάσεως 6 έως 7 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα υπάρξει σημαντική εξασθένηση» αναφέρει η κ. Τασοπούλου και συμπληρώνει: «Σε γενικές γραμμές, ο καιρός θα είναι καλός, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο της τάξης των δύο μονάδων, ενώ θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Την ημέρα των Χριστουγέννων θα έχουμε ήλιο σε όλη την Ελλάδα, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα είναι αρκετά ανεβασμένη για τα δεδομένα της εποχής». Οι άνεμοι το γιορτινό διήμερο θα στραφούν σε νότιοι - νοτιοδυτικοί και δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες τόσο ανήμερα των Χριστουγέννων όσο και την επόμενη ημέρα αναμένονται στην πρωτεύουσα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη. «Στην Αθήνα ο καιρός θα είναι πολύ καλός και η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να αγγίξει ακόμη και τους 18 βαθμούς» τονίζει η Αντωνία Τασοπούλου και καταλήγει: «Καλός θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο διάστημα της μέρας και με υψηλές θερμοκρασίες που θα κυμανθούν από 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Ουσιαστικά, η κακοκαιρία θα αρχίσει να υποχωρεί αισθητά από την Κυριακή και θα παραμείνει αισθητά βελτιωμένος στο μεγαλύτερο διάστημα της επόμενης βδομάδας».
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου