Ακόμα κι αν δεν νοιάζεστε ιδιαίτερα για τη διατροφή σας, τα παρακάτω βότανα θα σας βοηθήσουν να παρασκευάσετε φαγητά για… να γλείφετε τα δάχτυλά σας.
1. Θυμάρι
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org |
Ταιριάζει με: Ζυμαρικά και σάλτσες για πίτσα, σος για σαλάτες, βραστά, πουλερικά, ψάρια και αυγά.
2. Μαϊντανός
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org |
Ένα ακόμη όφελος από την κατανάλωση μαϊντανού, είναι ότι η χλωροφύλλη του καταπολεμά τη δυσάρεστη αναπνοή. Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τον μαϊντανό ως αφροδισιακό.
Ταιριάζει με: λαχανικά και σαλάτες.
3. Λεμονόχορτο (Lemongrass)
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org |
Ταιριάζει με: κοτόπουλο, ψάρια και βόειο κρέας.
4. Ρίγανη
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org |
Ταιριάζει με: Σάλτσα ντομάτας, vinaigrettes, πουλερικά και θαλασσινά.
5. Δενδρολίβανο
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org |
Ταιριάζει με: λαχανικά, πατάτες, αυγά, αρνί, χοιρινό και κοτόπουλο.
5. Φασκόμηλο
Φωτογραφία: http://el.wikipedia.org |
Ταιριάζει με: Σάλτσες ντομάτας, κοτόπουλο, ψάρι και χοιρινό κρέας.
7. Κόλιανδρος
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org |
Ταιριάζει με: Σάλτσες, ντιπ, σαλάτες, φασόλια και κοτόπουλο.
8. Λεβάντα
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org |
Ταιριάζει με: κοτόπουλο, χοιρινό και σε συνταγές ψωμιού.
9. Μέντα
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org |
Ταιριάζει με: λαχανικά, κοτόπουλο και αρνί.
Blogger Comment
Facebook Comment