Όλη η αλήθεια για τα δημητριακά!!

3:52 μμ. Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη του σκανδάλου για τα δημητριακά, τα οποία δεν είναι τόσο υγιεινά όσο τα πλασάρουν!! Σύμφωνα με νέα έρευνα είναι τόσο παχυντικά, όσο και τα σοκολατένια μπισκότα και δεν προσφέρουν τις βιταμίνες που υπόσχονται στις διαφημίσεις τους. Για τον λόγο αυτό οι επιστήμονες συνιστούν στους γονείς να αντικαταστήσουν τα δημητριακά που έχουν ζάχαρη με άγλυκα.

Συσκευασμένα δημητριακάΟ συνδυασμός φρούτων με βρώμη κάνει πάρα πολύ καλό στον οργανισμό και σας γεμίζει με ενέργεια. Ωστόσο, τα προπαρασκευασμένα δημητριακά έχουν περισσότερες θερμίδες γιατί έχουν περισσότερη ζάχαρη. Αυτό συμβαίνει για να μπορούν να διατηρηθούν για περισσότερο καιρό. Τα επεξεργασμένα δημητριακά, δεν είναι η ιδανική πηγή φυτικών ινών, καθώς περιέχουν αρκετή ζάχαρη, αλάτι και χημικά πρόσθετα.

Προσοχή στις μερίδεςΜην νομίζετε ότι μόνο τα παιδικά δημητριακά είναι γεμάτα ζάχαρη και τα υπόλοιπα είναι απαλλαγμένα. Όσα περιέχουν αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και νιφάδες με μέλι, έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά, άρα και σε θερμίδες και θα πρέπει να τα καταναλώνετε με σύνεση. Σημαντικό είναι επίσης να ελέγχετε τις μερίδες σας, τον τύπο γάλακτος που χρησιμοποιείτε και τι άλλο τους προσθέτετε, γιατί διαφορετικά μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε ένα μπολ με δημητριακά σε ένα παχυντικό γεύμα!


Μπάρες δημητριακώνΟι 200 με 300 θερμίδες που αποδίδουν ορισμένες μπάρες, δεν θα σας χαρίσουν τίποτα περισσότερο από έξτρα θερμίδες. Τα σνακ αυτά δεν είναι μόνο πλούσια σε θερμίδες, αλλά έχουν επίσης και υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, οπότε καλό θα ήταν να ελέγχετε τις ετικέτες τους προτού τα καταναλώσετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να τρώτε ένα φρούτο του οποίου τα φυσικά σάκχαρα θα σας δώσουν τα απαραίτητα υγιεινά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας! Ρωτήστε έναν διατροφολόγο και είναι σίγουρο ότι θα έχει κατατάξει τις μπάρες δημητριακών στη λίστα με τα ανθυγιεινές τροφές!


Η λύση: Δημητριακά ολικής αλέσεωςΕίναι πλούσια σε ενέργεια, φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες. Η κατανάλωση προϊόντων ολικής αλέσεως παρέχει στον οργανισμό σύνθετους υδατάνθρακες, βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού. Τα προϊόντα ολικής αλέσεως έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες από τα απλά δημητριακά, και έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωσή τους μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, του μαστού και του προστάτη, ενώ παράλληλα μειώνει την εμφάνιση καρδιακών προβλημάτων και σακχαρώδους διαβήτη. Επίσης άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι έχουν ευεργετική επίδραση στη μείωση της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης. Παράλληλα οι σύνθετοι υδατάνθρακες που περιέχουν αυξάνουν με πιο ομαλό ρυθμό το σάκχαρο στο αίμα σε σχέση με τους απλούς υδατάνθρακες, όπως η ζάχαρη, και διατηρούν το αίσθημα κορεσμού για περισσότερη ώρα.


Βρώμη: Από τις πιο υγιεινές τροφέςΗ βρώμη είναι μια φυσική τροφή, ένα εξαιρετικά θρεπτικό δημητριακό που βρίσκεται στη βάση της μεσογειακής διατροφής και παρέχει στον οργανισμό μας πολύτιμα στοιχεία, όπως μεταξύ άλλων, οι διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, τα αντιοξειδωτικά, οι πρωτεΐνες και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Η βρώμη έχει σημαντικά μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά σε σχέση με το καλαμπόκι και το σιτάρι. Οι διαλυτές φυτικές ίνες μπορούν να συμβάλλουν στη ρύθμιση της χοληστερόλης, στην ικανοποιητική διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στον οργανισμό, καθώς και στην ενίσχυση του αισθήματος κορεσμού, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στον έλεγχο του σωματικού βάρους. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες αντίστοιχα, βοηθούν στην καλή λειτουργία και υγεία του πεπτικού συστήματος. Τα αντιοξειδωτικά διαδραματίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην καλή υγεία του οργανισμού, αφού εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, μετατρέποντας τες σε νερό ή άλλες μη επιβλαβείς ουσίες και ενισχύουν το αίσθημα ευεξίας. Τέλος, οι πρωτεΐνες και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β που περιέχονται στη βρώμη είναι απαραίτητες μεταξύ άλλων, για την προστασία του ανοσοποιητικού, το σχηματισμό των ιστών του οργανισμού, την παραγωγή ενέργειας και τον μεταβολισμό των υδατανθράκων.

Tips:
Ελέγχεται πάντα τα συστατικά των δημητριακών πριν τα αγοράσετε! Παρατηρήστε προσεκτικά τα ποσοστά ζάχαρης, γλυκόζης και λιπαρών ενώ προτιμήστε δημητριακά ολικής αλέσεως ή ακόμη καλύτερα την βρώμη!

πηγές:
http://www.dynamikhgynaika.gr/
http://studyaboutfashion.blogspot.com/2012/08/blog-post.html
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου