Μεγαλα ονόματα της βρετανικης μουσικής, όπως οι Pet Shop Boys, ο George Michael, η Annie Lenox, οι Who, και οι Spice Girls παρήλασαν στη σκηνη ενω από τα στιγμιότυπα που ξεχωρισαν, ηταν η εμφανιση του Τζων Λενον των Μπιτλς και του Φρεντυ Μερκιουρι των Κουίν, οι οποίοι με την τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών τραγούδησαν μπροστά στο κοινό.
Πέρασμα εκαναν επίσης τα τοπ μόντελς Κέιτ Μος και Ναόμι Κάμπελ αλλά και o Ερικ Αϊντλ των Μόντι Πάιθον.
Απευθυνόμενος προς τους αθλητές, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, τόνισε μεταξύ άλλων: «Φτιάξατε ένα νέο κεφάλαιο στην Ολυμπιακή Ιστορία, που ξεκίνησε πριν 3.000 χρόνια στην Αρχαία Ολυμπία», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Σεμπάστιαν Κόε και τους συνεργάτες του, τη βρετανική κυβέρνηση, αλλά και τους εθελοντές για την τεράστια συμβολή που είχαν στην επιτυχία των Αγώνων.
Με τον Σπύρο Γιαννιώτη να μπαίνει πρώτος στο Ολυμπιακό Στάδιο κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία έκαναν την εμφάνισή τους όλες οι αποστολές, με τελευταίο τον Βρετανό Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοϊας Μπεν Αϊνσλι.
Μετά το δεύτερο μουσικό μέρος του σόου, ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου της Ελλάδας και του Ολυμπιακού ύμνου, αμέσως μετά η παράδοση της Ολυμπιακής σημαίας από τον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, στο Ζακ Ρογκ, ο οποίος με τη σειρά του την παρέδωσε τον δήμαρχο του Ρίο ντε Τζανέιρο, Εντουάρντο Πάες, παραδίδοντας έτσι τη «σκυτάλη» στην πόλη της Βραζιλίας που θα φιλοξενήσει τους Αγώνες του 2016.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο Βωμός όπου έκαιγε η Ολυμπιακή Φλόγα διαχωρίστηκε εκ νέου στα 204 κομμάτια από τα οποία είχε συντεθεί και ακριβώς τα μεσάνυχτα έσβησε, σηματοδοτώντας την οριστική λήξη των Αγώνων του Λονδίνου.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου