Τρεις εταιρείες χρησιμοποιούσε ως ΄΄πλυντήριο΄΄η οικογένεια Ψωμιάδη

8:53 πμ. Τρεις εταιρείες χρησιμοποιούσαν ως »πλυντήριο» ο Μάκης Ψωμιάδης και τα μέλη της οικογένειας του, σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου για την υπόθεση με τους στημένους αγώνες. Στο πόρισμα της εισαγγελέως που αριθμεί 70 σελίδες,...
...προκύπτει ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είχε επιλέξει ως πάγια τακτική να παραμείνει στο παρασκηνιο των δραστηριοτήτων του , ενώ φαίνεται να χρησιμοποιεί ένα δίκτυο συγγενικών προσώπων και φίλων, ώστε να ελέγχει εταιρίες, οι οποίες συνδέονται με τα ενδιαφέροντά του και του ανήκουν στα χαρτιά. 

Συγκεκριμένα, το εισαγγελικό πόρισμα αναφέρει για τα συγγενικά πρόσωπα του ήδη προφυλακισμένου Μάκη Ψωμιάδη: 

»Τα πρόσωπα συγγενείς του Χρυσόστομου Ψωμιάδη και μη, έχουν επιδέξια χρησιμοποιηθεί από αυτόν ως κλειδιά ασφαλείας, προκειμένου να αποκρύπτει ή έστω να συγκαλύπτει και να κάνει λιγότερο αισθητή την παρουσία του στις εταιρίες συμφερόντων του. Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με την φήμη που έχει δημιουργήσει, αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει περιουσιακά στοιχεία στο όνομά του και ότι προτιμά να κάνει τις πληρωμές του σε μετρητά, καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη την διεξαγωγή ερευνών στο στενό του περιβάλλον, καθόσον πρόσωπα τα οποία γνωρίζουν λεπτομέρειες για την δράση του διακατέχονται από αίσθημα φόβου και δεν επιθυμούν να συνεργαστούν με τις δικαστικές αρχές.» 
Σε ό,τι αφορά τις τρεις εταιρείες »πλυντήριο», στο πόρισμα αναφέρεται: 

»Η μία εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού, η δεύτερη σε REAL ESTATE και η τρίτη ήταν εκτροφείο αλόγων.» 

Σύμφωνα με το πόρισμα, τα χρήματα που προέρχονταν από την κακουργηματική υπεξαίρεση στα ταμεία της ΑΕΚ και την φοροδιαφυγή , έμπαιναν με τη μορφή αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου , προκειμένου να αποκτήσουν νόμιμη υπόσταση. Αναφέρεται χαρακτηριστικά: 

»Οι κατηγορούμενοι διαπιστώθηκε ότι διατηρούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα, συνέστησαν και συμμετείχαν σε οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη νομιμοποίησης εσόδων από τα εγκλήματα, τουλάχιστον της κακουργηματικής υπεξαίρεσης και της κακουργηματικής φοροδιαφυγής, ενώ η οργάνωση αυτή δραστηριοποιήθηκε για εξαιρετικά μεγάλο διάστημα, για μία δεκαετία- πραγματοποίησε πλήθος συναλλαγών για νομιμοποίηση εσόδων και την συγκάλυψη της δράσης της. Μέσω του πολύπλοκου δικτύου εταιριών, παρένθετων προσώπων, τραπεζικών λογαριασμών, επαγγελματικών επαφών που με μεθοδικότητα “έστησαν” οι κατηγορούμενοι διακινήθηκαν, απεκρύβησαν και τοποθετήθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά, ενώ δεν προκύπτει η κατάληξη άλλων μεγάλων χρηματικών ποσών, τα οποία προφανώς έχουν στην διάθεσή τους, σε τόπο και σε μορφή που δεν είναι ακόμα γνωστά »
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου