Οι ψηφοφόροι δεν γνωρίζουν πώς να Αξιολογούν τους πολιτικούς! Το Μάρκετιγκ της Ελλάδας Vs μιας Επιχείρησης

11:37 πμ. Ένα από τα προβλήματα είναι ότι οι ψηφοφόροι δεν γνωρίζουν πώς να Αξιολογούν τους πολιτικούς!

Για 24 χρόνια το «ΕΜΜ» γράφει για το «Σύστημα Εξουσίας και Διακυβέρνησης», της Ελλάδας και το σύγκρινε με το αντίστοιχο «Σύστημα Εξουσίας και Διακυβέρνησης» μιας Ιδιωτικής Επιχείρησης. Οι διαφορές είναι τεράστιες. 
Το πρώτο, το «Σύστημα Εξουσίας και Διακυβέρνησης» της χώρας, δεν έχει καμία σχέση με το Ορθόδοξο Μάνατζμεντ του Ιδιωτικού Τομέα. Δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Δεν εφαρμόζει κανένα από τα γνωστά Κεφάλαια του Μάνατζμεντ, ούτε Λειτουργεί Προγραμματισμένα και Οργανωμένα, δεν διαθέτει ποτέ ισορροπημένο προϋπολογισμό. Και αυτούς που υπέβαλε κάθε χρόνο στη Βουλή για έγκριση, κανένας τους δεν υλοποιήθηκε όπως Προγραμματίστηκε! Οι αποκλίσεις ήταν τεράστιες και αποτελούσαν τον Κανόνα. Δεν Επέλεγε τα Στελέχη του σύμφωνα με τις Ικανότητές τους, ούτε διατηρούσε Διαδικασίες, ούτε περιελάμβανε Ελέγχους, ούτε ίχνος Λογοδοσίας, ούτε μπορούσε κανένας να επιβάλλει ποινές, ούτε να απολύσει κανέναν! 

Μια απλή διαπίστωση που υπαγορεύεται από την απλή Λογική λέει: Η Διοίκηση και η Παραγωγική Λειτουργία ενός Οργανισμού, αν δεν περιλαμβάνει Μηχανισμούς στενής και σταθερής Εποπτείας και Παρακολούθησης των Εργαζομένων, καθώς και Μηχανισμούς Αξιολόγησης της Απόδοσης όλων, δεν μπορεί να Λειτουργήσει και να Παράγει κανένα έργο ή υπηρεσία! Βλέπετε οι Συνταγματολόγοι και οι Νομικοί δεν έχουν ιδέα από το Σύγχρονο Μάνατζμεντ και αρνούνται να το χρησιμοποιήσουν! Πιστεύουν ότι η Πολιτική είναι άλλο... «φρούτο» και χρειάζεται... εμπνευσμένους Ηγέτες και οράματα που να παρουσιάζονται ως Ημίθεοι! 

Εν τω μεταξύ, με το μπάχαλο και το αίσχος της ληστείας των Κυβερνώντων χρόνο με το χρόνο, το ετήσιο έλλειμμα των πραγματικών Εσόδων-Εξόδων του Κράτους, έφτασε το 2010 να είναι γύρω στα 35 δισ.! Το ένα τρίτο του συνολικού προϋπολογισμού! Πλήρης Ασυδοσία! Η Τρόικα, μας υποχρέωσε να μειώσουμε το έλλειμμα το 2011, στα 19,5 δισ. από 36,1 που ήταν την προηγούμενη χρονιά και στα 13,7 δισ. το 2012 που είναι ο φετινός στόχος. Τα ελλείμματα αυτά περιλαμβάνουν τα πραγματικά Έσοδα-Έξοδα του Κράτους, και τα Δάνεια και τους Τόκους.

Ένα από τα προβλήματα που ισχύει μέχρι σήμερα, χωρίς να έχει βρεθεί λύση, είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν γνωρίζει τι θα πει Διακυβέρνηση. Δεν γνωρίζει, γιατί οι περισσότεροι είναι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ή είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή μικροεπιχειρηματίες. Η Διακυβέρνηση, δεν ενδιαφέρει τους ψηφοφόρους γιατί δεν ασχολήθηκαν ποτέ με αυτήν, έχουν αρνητική Νοοτροπία για τους Επιχειρηματίες και τους Μάνατζερ, γενικότερα, πέρα του γεγονότος ότι η Διακυβέρνηση είναι μια πολύ δυσνόητη και δύσκολη Εργασία! Οι Μικρομεσαίοι συγχέουν τη Διακυβέρνηση, με το Εμπόριο του Καταστήματος ή της μικρής βιοτεχνίας, όπου ο ιδιοκτήτης τα κάνει σχεδόν όλα! Έτσι, οι ψηφοφόροι βρήκαν τη Λύση και βολεύτηκαν με τους «Μεσσίες» και τους «Ρήτορες» που χαϊδεύουν τα αυτιά των πολιτών και τους κοροϊδεύουν, μέχρι να τους... πτωχεύσουν! 

Προσέξτε και το Παράδοξο της Ιστορίας! Οι Πολιτικοί με τη συνεργασία των ξένων Προμηθευτών μας, φρόντισαν το Σύστημα Εξουσίας που έφτιαξαν, να μην περιλαμβάνει καμία Διαδικασία Αντικατάστασης των Κυβερνήσεων, όταν ακόμα φτάνουν στο σημείο να Πτωχεύσουν περίτρανα το Κράτος! Έγραψαν Νόμους που καθιστούν την αντικατάστασή τους σχεδόν αδύνατη! 

Οι Έλληνες Ψηφοφόροι, είναι τώρα υποχρεωμένοι να επιλέξουν, μια Κυβέρνηση που θα αποτελείται από τους ίδιους Πολιτικούς που τους οδήγησαν στην καταστροφή! Κανένας Έλληνας ψηφοφόρος δεν είναι σε θέση να Κρίνει αν αυτά που λένε οι Πολιτικοί είναι εφαρμόσιμα ή ρεαλιστικά. Αν προσέξετε όλα τα Μηνύματα όλων των Πολιτικών Αρχηγών λένε ΤΙ θα κάνουν. Κανένα Κ όμμα δεν λέει ΠΩΣ θα το κάνει! Αφήνουμε το γεγονός ότι και αυτά που δηλώνουν οι Πολιτικοί στις Προγραμματικές Δηλώσεις τους δεν έχουν καμία σχέση με τις Εφαρμογές της χρηστής Διακυβέρνησης. 

Μοιράζουν μηνύματα και υποσχέσεις πρώτα στους ευνοούμενους οπαδούς τους που αποτελούν το «Κομματικό Κράτος» της Καταστροφής, αυτό εννοούν όταν λένε να τους συσπειρώσουν, γιατί αυτό αποτελεί το πιο συμπαγές μπλοκ των ψήφων που κερδίζουν στις εκλογές! Άλλη μεγάλη απάτη αυτή, της εξαγοράς της ψήφου του Πολίτη με προσωπικά ανταλλάγματα, κάτι που τους χαρακτηρίζει αυτόματα απατεώνες γιατί καταστρατήγησαν τη φιλοσοφία της Δημοκρατίας και βαπτίστηκαν «Προδότες»! 

Όλοι γνωρίζουμε ότι κανένας μας δεν θα θυσίαζε το διορισμό του παιδιού του γιατί το Κράτος δεν έχει τους πόρους να πληρώσει το μισθό του! Σατανική μόλυνση της Δημοκρατίας! Κανένας δεν σκέφτηκε πως πρέπει να ενημερωθεί ο Πολίτης, να εκπαιδευτεί και να μάθει πως πρέπει πρώτα να επιλέγει τους Πολιτικούς Ηγέτες του σύμφωνα με τις αποδόσεις τους! 

Εννοείται, πως πρέπει πριν την επιλογή τους να δημιουργηθεί ένα Σύνταγμα που θα Εξασφαλίζει τη Διαφάνεια, την Αξιοκρατία και τη Μέθοδο Επιλογής Υποψηφίων που να διαθέτουν τα Έμφυτα και τα Επίκτητα Προσόντα να Κυβερνήσουν και να Διοικήσουν Στρατηγικά και Λειτουργικά μια χώρα. Αυτά είναι τα απαραίτητα Δεδομένα και Προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν σε κάποιο βαθμό την πολυπόθητη ζητούμενη «Παραγωγικότητα» που οδηγεί μια χώρα στην ευημερία και στην Ανάπτυξη. Αυτά είναι τα Δεδομένα και οι Προϋποθέσεις που εξασφαλίζονται από το Διαχωρισμό των τριών Εξουσιών και η νέα τάση που τείνει να καταλαβαίνει πως δεν χρειαζόμαστε Μεσσίες ή Οραματιστές, αλλά, πρακτικούς Υπεύθυνους Μάνατζερ που θα Μανατζάρουν τη χώρα, Στρατηγικά και Λειτουργικά. 

Επομένως το ερώτημα είναι, πώς στο μέλλον θα εκπαιδεύσουμε του Πολίτες να Κρίνουν Αντικειμενικά την Απόδοση των Αιρετών Διοικητών που εκλέγουν για να τους αναθέσουν τη Στρατηγική και τη Λειτουργική Διοίκηση της χώρας. Μια παρόμοια προσπάθεια είναι αυτή του Κινήματος της «Σιωπηλής Πλειοψηφίας» που σε ένα από τα μηνύματά της λέει: «Δεν Πιστεύουμε σε "Μεσσίες". Πιστεύουμε σε Μεθόδους». 
Το Κίνημα «Σιωπηλή Πλειοψηφία» σκέπτεται, αφού κατορθώσει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 500.000 μέλη ψηφοφόρους, (τονίζουμε, δεν είναι Κόμμα), να χρησιμοποιήσει δύο συγκεκριμένες καλές Μελέτες που κυκλοφόρησαν από αναγνωρισμένα Γραφεία Μελετών που περιγράφουν τις πρώτες Λογικές Στρατηγικές Κινήσεις που θα έπρεπε να κάνει μια Ομάδα Νέων Κυβερνητών. Στη συνέχεια θα καλούσε ορισμένα Μέλη της ΕΑΣΕ και άλλους αναγνωρισμένους Έλληνες Μάνατζερ από το εξωτερικό και θα τους ανέθετε τη δημιουργία ενός Νέου Κόμματος που θα αποτελείτο αποκλειστικά από τους ίδιους. 

Ένα Νέο Κόμμα που θα χαρακτηρίζεται από «Μεθόδους» και όχι από τον Ηγέτη Ηγεμόνα. Μεθόδους Διοίκησης και δοκιμασμένης Παραγωγικότητας, καθιερώνοντας αυστηρές Διαδικασίες Αξιολόγησης της Απόδοσης μια φορά το χρόνο με τη δυνατότητα αντικατάστασης των Κυβερνητών που δεν κατάφεραν να εκπληρώσουν τους στόχους τους είτε λόγω Ανεπάρκειας είτε λόγω Διαφθοράς. Η θητεία όλων θα περιορίζεται μόνο σε δύο για όλη τους τη ζωή, και ένα από τα υποχρεωτικά κύρια καθήκοντά τους θα είναι να ετοιμάζουν τη Διαδοχή τους, δοκιμάζοντας τους νέους Κυβερνήτες, Νομοθέτες ή Δικαστές που ασκούν Εξουσία και θα Κυβερνούν τη χώρα!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου