Ποιος είναι ο σωστός τρόπος πλυσίματος των λαχανικών

10:46 πμ. Το καλό πλύσιμο των λαχανικών –ιδιαίτερα όταν πρόκειται να καταναλωθούν νωπά- είναι απαραίτητο, ώστε να εξουδετερωθούν μικρόβια και βακτήρια. 

Το μούλιασμα σε λεκάνη με νερό ή στο νεροχύτη συμβάλλει στην απώλεια υδατοδιαλυτών θρεπτικών συστατικών που έχουν κάποια λαχανικά (π.χ. μαρούλι, σπανάκι), ενώ παράλληλα υπάρχει ο κίνδυνος να μετακινηθούν τα μικρόβια και να πάνε ακόμα και σε μέρη όπου δεν υπήρχαν πριν. 

Ο σωστός τρόπος πλυσίματος (χωρίς να έχει προηγηθεί μούλιασμα ή μετά το μούλιασμα) είναι το ξέπλυμα με άφθονο τρεχούμενο νερό. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο πλύσιμο και ξίδι, το οποίο δημιουργεί ένα όξινο περιβάλλον στο οποίο δεν μπορούν να ζήσουν συγκεκριμένοι μικροοργανισμοί.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου