Ο μεγάλος τελικός του 57ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision

8:59 πμ. Το Σάββατο, 26 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν ο μεγάλος τελικός του 57ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.


Η Ελλάδα εκπροσωπείται στο διαγωνισμό τραγουδιού από την Ελευθερία Ελευθερίου, με το τραγούδι «Aphrodisiac», σε μουσική και στίχους Δημήτρη Στάσσου, Mikaela Stenstrum και Dajana Loof. Η Ελευθερία Ελευθερίου θα εμφανιστεί 16η στην σκηνή του Crystal Hall, όπου θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός του διαγωνισμού. Στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου συμμετέχει και η Κύπρος, η οποία εκπροσωπείται από την Ηβη Αδάμου με το τραγούδι La la Love.
Από τον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο στον τελικό πέρασαν οι εξής χώρες: Ρουμανία, Μολδαβία, Ισλανδία, Ουγγαρία, Δανία, Αλβανία, Ρωσία και Ιρλανδία. Από τον δεύτερο ημιτελικό του διαγωνισμού το χρυσό εισιτήριο για τον τελικό εξασφάλισαν οι εξής χώρες: Λιθουανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σερβία, Ουκρανία, Σουηδία, ΠΓΔΜ, Νορβηγία, Εσθονία, Μάλτα, Τουρκία.
Απευθείας στον τελικό συμμετέχουν οι "Big 5", δηλαδή η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Ιταλία, καθώς και το Αζερμπαϊτζάν ως διοργανώτρια χώρα.
Αναλυτικά η σειρά εμφάνισης των χωρών που συμμετέχουν στον μεγάλο τελικό:
1.Ηνωμένο Βασίλειο
2.Ουγγαρία
3.Αλβανία
4.Λιθουανία
5.Βοσνία-Ερζεγοβίνη
6.Ρωσία
7.Ισλανδία
8.Κύπρος
9.Γαλλία 
ΠΗΓΗANT1
10.Ιταλία 
11.Εσθονία 
12.Νορβηγία 
13.Αζερμπαϊτζάν 
14.Ρουμανία 
15.Δανία 
16.Ελλάδα 
17.Σουηδία 
18.Τουρκία 
19.Ισπανία 
20.Γερμανία 
21.Μάλτα 
22.ΠΓΔΜ 
23.Ιρλανδία 
24.Σερβία 
25.Ουκρανία 
26.Μολδαβία
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου