Με δέκα βουλευτές της ΝΔ ο Καμμένος

8:43 πμ. Αυξάνονται αλλά την ίδια στιγμή... μικραίνουν σε εμβαδόν τα διαμερίσματα στη γαλάζια πολυκατοικία, καθώς εκτός της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας σήμερα ανακοινώνεται και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Πάνου Καμμένου. Η ανακοίνωση έχει οριστεί για τις 12 σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα «261» του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς χθες το βράδυ οριστικοποιήθηκαν οι γαλάζιες μεταγραφές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ οι οποίες αναμένεται να είναι τουλάχιστον δέκα - όσοι δηλαδή βουλευτές απαιτούνται για να δημιουργηθεί ξεχωριστή Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή.

Οι διαγραφέντες βουλευτές της ΝΔ που θα ενταχθούν στην αντιμνημονιακή κίνηση Καμμένου, εκτός της Ελενας Κουντουρά (Α' Αθηνών) και του Παναγιώτη Μελά (Α' Πειραιά) που ήδη έχουν προσχωρήσει, είναι ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Μαρκόπουλος (Εύβοια), ο πρώην υφυπουργός Χρ. Ζώης (Λάρισα), ο Δ. Σταμάτης (Αιτωλοακαρνανία) που διατηρεί και προσωπικούς δεσμούς με τον πρόεδρο της ΝΔ καθώς είναι κουμπάροι, ο Σπ. Γαληνός (Λέσβος), ο Γ. Βαγιωνάς (Χαλκιδική), ο Μ. Γιαννάκης (Βοιωτία) και η Μ. Κόλλια-Τσαρουχά (Σέρρες).

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ. Από τους υπόλοιπους βουλευτές που διεγράφησαν από τη ΝΔ γιατί καταψήφισαν το δεύτερο Μνημόνιο, τέσσερις φαίνεται πως δεν θα πάνε ούτε στους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου. Οι τέσσερις είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι Μαργαρίτης Τζίμας (Δράμα), Γιώργος Καρασμάνης (Πέλλα), Κώστας Γκιουλέκας (Α' Θεσσαλονίκης) και Ελίζα Βόζενμπεργκ (Α' Αθηνών).

Ερωτηματικό μπαίνει τόσο από τη Συγγρού, όσο και από στενούς συνομιλητές του Πάνου Καμμένου, στους Γιώργο Βλάχο (Περιφέρεια Αττικής), Κώστα Παπασιώζο (Αρτα) και στη Μίκα Ιατρίδη (Δωδεκάνησα).

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ. Από τη μεγάλη δεξαμενή των διαγραφέντων της ΝΔ στο «μαντρί» ενδέχεται να επιστρέψουν, αφού ψήφισαν υπέρ των εφαρμοστικών νόμων του Μνημονίου, οι Μανώλης Κεφαλογιάννης (Ηράκλειο), Ζήσης Τζηκαλάγιας (Καστοριά), Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος (Εβρος) και από τις Σέρρες οι Αναστάσιος Καρυπίδης και Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Η δημιουργία Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τους Ανεξάρτητους Ελληνες τους δίνει εκτός από το δικαίωμα υψηλής πολιτικής εκπροσώπησης στη Βουλή (συμμετοχή σε προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών, κατάθεση σχεδίων νόμου κ.λπ.) και δύο πολύ σημαντικά «εργαλεία»: μέρος της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα αλλά και τηλεοπτικό χρόνο στην προεκλογική περίοδο. Σε ό,τι αφορά τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της νεοσύστατης ομάδας, τα σενάρια φέρουν ως επικρατέστερο τον Χρήστο Ζώη.
ΤΑ ΝΕΑ
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Έψαξα στην βικιπαιδεία να βρω το βιογραφικό του ηγέτη, να μην παραπληροφορηθώ απο τα κακά κειμενα και δεν βρήκα τίποτα, δες..

    Σπούδασε οικονομικά και ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Λυών και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανώτερη Σχολή Managers της Ελβετίας. Το 1993 εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στη Β' Περιφέρεια Αθηνών. Από τότε εκλέγεται συνεχώς μέχρι σήμερα. Έχει τιμηθεί με το Μεγαλόσταυρο της Τιμής από το Πατριαρχείο Τσεχίας, με το Παράσημο της Τιμής από το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων και με το παράσημο του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Αξίας από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί. Το 2007 διορίστηκε υφυπουργός εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, όπου υπουργός και πολιτικός του προϊστάμενος ήταν ο Γεώργιος Βουλγαράκης. Συμμετέχει πολλές φορές ως ειδικός μεσολαβητής και επίσημος παρατηρητής σε εκλογικές αναμετρήσεις σε χώρες του εξωτερικού.


    Δυστυχώς μια από τα ίδια, σε προτάσεις και σε όχι λύσεις
    Αυτό βλέπει η Bloomberg κ γράφει ότι τα αδιέξοδα και η λιτότητα στην ελλάδα θα οδηγήσουν σε ταραχές

    ΑπάντησηΔιαγραφή