Κούλουμα με βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες- Αναλυτικά ο καιρός για το τριήμερο

9:41 πμ. Bροχές που κατά τόπους θα είναι έντονες και διαστήματα λιακάδας και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας θα επικρατήσουν σήμερα, Πέμπτη σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ. 

Αναλυτικά:

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο περιμένουμε τοπικές νεφώσεις που παροδικά θα πυκνώνουν αλλά από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε και λιακάδες. Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε συννεφιές με τοπικες βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά και τα νότια θα είναι κατά τόπους έντονες ενώ χιόνια θα πέσουν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι καταιγίδες θα ειναι ισχυρές στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και το απόγευμα στις Κυκλάδες. Σιγά - σιγά όμως θα περιοριστούν όλο και νοτιότερα και ανατολικότερα και θα εξασθενήσουν. 
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και και νότια ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στα πελάγη όμως θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν και θα γυρίσουν σε βοριάδες. Στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί - βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν για λίγο τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -5 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 3 εως 13 με 14 βαθμούς στη δυτική Πελοπόννησο και στα νησιά από 10 εως 15 βαθμούς κελσίου. 

Αττική:
Περιμένουμε άστατο καιρό με λίγες βροχές, ένα βοριαδάκι μέχρι 5 μποφόρ ιδιαίτερα στον Ευβοϊκό και θερμοκρασία από 4 εως 12 βαθμούς Κελσίου. 


Παρασκευή:
Ενώ στις βόρειες και ανατολικές περιοχές της χώρας θα έχει αρκετό ήλιο και λίγα μόνο σύννεφα, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα οι νεφώσεις θα είναι πιο πυκνές, με βροχές και καταιγίδες αλλά σιγά - σιγά ο καιρός θα βελτιώνεται. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα κυμανθεί από -5 εως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 16 βαθμούς και στα νότια από 10 εως 15 βαθμούς κελσίου. 

Αττική:
Περιμένουμε ηλιοφάνεια, ανέμους βοριάδες εως 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 6 εως 16 βαθμούς κελσίου. 

Σάββατο:
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές συννεφιές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 εως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 εως 18 με 20 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 15 βαθμούς κελσίου. 

Αττική:
Θα έχουμε λιακάδα, βοριάδες 3 με 4 το πολύ 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 7 εως 18 βαθμούς κελσίου. 


Κυριακή:
Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις περιμένουμε τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώνουν και θα σημειωθούν λίγες βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι ιδιαίερα στα δυτικά και στα βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί στα βόρεια από -6 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 17 βαθμούς και στα νησιά από 8 εως 15 βαθμούς κελσίου. 

Αττική:
Περιμένουμε λιακάδα αλλά το βράδυ δεν αποκλείεται να βρέξει για λίγο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι 4 το πολύ μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7 εως 16 βαθμούς κελσίου. 

Καθαρά Δευτέρα
Περιμένουμε συννεφιές και τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα ενώ λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ άρα οι χαρταετοί όλοι θα υψωθούν και μάλιστα το απόγευμα οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -5 εως 10 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 εως 13 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 15 βαθμούς. 

Αττική:
Περιμένουμε τα ξημερώματα συννεφιά με βροχή αλλά αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί λίγο μέχρι τις 11.00 το πρωί όπου περιμένουμε να εμφανιστεί και λίγος ήλιος. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς κελσίου αλλά απο το μεσημέρι και μετά η συννεφιά θα πυκνώσει και θα αρχίσει ένα ψιλόβροχο που θα έχει και την αισθηση του χιονόνερου καθώς η θερμοκρασία θα πέφτει και το βράδυ θα φτάσει τους 6 βαθμούς κελσίου με βοριά που θα ενισχυθεί στα 5 με 6 μποφόρ.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου