Υποψιάζονται χρεωκοπία και αγοράζουν χρηματοκιβώτια αβέρτα

5:56 μμ. Οι φήμες για ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας και ο φόβος να χαθούν ακόμα και οι λιγοστές οικονομίες οδηγούν πολλούς Ελληνες στο να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες και να προσπαθήσουν να βρουν ένα, κατ’ αυτούς, πιο ασφαλές μέρος φύλαξης. 


Ηδη δύο φορές, τις ημέρες πριν από την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, εκατοντάδες πολίτες στράφηκαν σε εταιρείες που εμπορεύονται χρηματοκιβώτια για τη φύλαξη των χρημάτων τους. Η ίδια εικόνα επαναλήφθηκε, αν και με μικρότερη ένταση, και πριν από λίγες ημέρες τις παραμονές της ψήφισης του νέου Μνημονίου στη Βουλή. 

Όπως περιγράφουν στην Καθημερινή εκπρόσωποι εταιρειών που εμπορεύονται χρηματοκιβώτια, την ώρα που η ζήτηση από επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τους παραδοσιακούς τους πελάτες, έχει μειωθεί στο ελάχιστο εξαιτίας της μειωμένης εμπορικής δραστηριότητας, οι αγορές από ιδιώτες έχουν καταφέρει να τις κρατήσουν ζωντανές. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα χρηματοκιβώτια προσφέρουν καλή προστασία από τους διαρρήκτες, ωστόσο δεν προστατεύουν από τους ληστές που όλο και συχνότερα εισβάλλουν σε σπίτια. 

Πηγή: Η Καθημερινή
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου