8 στους 10 Γερμανούς θέλουν να πτωχεύσει η Ελλάδα. Εμείς, θα συνεχίσουμε να αγοράζουμε τα προιόντα τους;

7/2/2012, 10:49 μμ. Εντύπωση προκαλεί η συνεχιζόμενη γερμανική άρνηση για οποιαδήποτε οικονομική στήριξη της Ελλάδας. 

Οι Γερμανοί δεν θέλουν να βοηθήσουν τους Έλληνες και όπως φαίνεται αυτό δεν είναι η βούληση μόνο της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και του λαού. Έτσι τουλάχιστον έδειξαν οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις, στις οποίες εμφανίζεται το 80% των Γερμανών να επιθυμεί την πτώχευση της Ελλάδας. Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο για τον λαό που αιματοκύλισε αρκετές φορές την Ευρώπη και στήριξε επικοινωνιακά την μεταπολεμική της «μεταμέλεια» στο όραμα μιας ευρωπαικής αλληλεγγύης, να εμφανίζεται τόσο σκληρός στην πιο κρίσιμη φάση της Ενωμένης Ευρώπης.   

Για την Γερμανία προφανώς ισχύουν δυο μετρα και δύο σταθμά. Οι  Γερμανοί θέλουν να ενισχύουν την ανάπτυξη της χώρας τους, να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους και να χρηματοδοτήσουν τις συντάξεις τους πουλώντας τα προιόντα τους σε όλοη την Ευρώπη. Την ίδια στιγμή όμως, θέλουν οι αγοραστές των προιόντων τους να μην έχουν δικαίωμα στο αύριο. Να χάσουν τις δουλειές τους, να χάσουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και να πτωχεύσουν. Γιατί λοιπόν κι εμείς ως λαός (που έχει υποστεί και τις γερμανικές θηριωδίες, για να μην ξεχνιόμαστε) να συνεχίζουμε να στηρίζουμε και να χρηματοδοτούμε την ευμάρεια των γερμανών όταν εκείνοι θέλουν να πτωχεύσουμε;

Η ελληνική αγορά είναι γεμάτη γερμανικές επιχειρήσεις και προιόντα. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε μπροστά απο ένα γερμανικο προιόν θυμηθείτε ότι αν το αγοράσετε, στηρίζετε επιχειρήσεις και εργαζόμενους που επιθυμούν να βρεθείτε χωρίς δουλειά.

Γιατί λοιπόν να αγοράζετε συσκευές της Siemens της AEG της Krupp και της Gaggenau; Γιατί να ψωνίζετε από τα Lidl, τα Praktiker και το Media Markt; Γιατί να αγοράζετε αυτοκίνητα της BMW, της Mercedes της Volkswagen και της Audi; Γιατί να αγοράζετε προιόντα Nivea, Henkel και Bayer; 

Δεν ειναι εμπάργκο. Είναι αυτοσεβασμός!

Γιώργος Παλαιολόγος
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια: