Τέλος τα παγκόσμια ρεκόρ το… 2060!

13/12/2011, 6:06 μμ, Αδέρφια, ό,τι είδαμε, είδαμε. Από το 2060 –ζωή να ’χουμε! –, ο αθλητής δεν θα μπορεί πλέον να νικά τον εαυτό του κάνοντας παγκόσμια ρεκόρ. Από το 2027, μάλιστα, θα μειώνονται απελπιστικά. Ήδη, όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό πίνακα, υπάρχουν «στοιχειωμένα» ρεκόρ, που καταδεικνύουν του λόγου το αληθές, όπως το αποτύπωσε μεγάλη έρευνα του γαλλικού Βιοϊατρικού και Επιδερμικού Ινστιτούτου Αθλητισμού και δημοσιεύτηκε στουςSunday Times. Ο άνθρωπος έχει γίνει ήδη... υπεράνθρωπος, τρέχοντας και κάνοντας άλματα, αλλά ο... Θεός ακόμα απέχει!
«Από το 2060 κι έπειτα, οι αθλητές του πλανήτη Γη δεν θα μπορούν να καταρρίψουν τα παγκόσμια ρεκόρ. Ούτε καν οι μαύροι αθλητές, που είναι περισσότερο προικισμένοι από τους λευκούς». Αυτό τονίζεται στην ανακοίνωση του γαλλικού ινστιτούτου.
Η έρευνα αυτή βασίστηκε στην επίτευξη παγκόσμιων ρεκόρ από το 1896, χρονιά της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, μέχρι και το 2007, το μήνα Σεπτέμβριο, οπότε ο Τζαμαϊκανός Ασάφα Πάουελ είχε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα, με χρόνο 9.74. Μετά, ακολούθησε ο «εξωγήινος», επίσης Τζαμαϊκανός, Γιουσέιν Μπολτ, που τον Αύγουστο του 2009 στο Βερολίνο όχι μόνο συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά το... στραπατσάρισε, με χρόνο 9.58!
Λέει, λοιπόν, η μελέτη των Γάλλων, διά στόματος του επικεφαλής Ζαν Φρανσουά Τουσάν: «Πριν από εκατό και πλέον χρόνια, ο σωματότυπος των αθλητών τούς επέτρεπε να χρησιμοποιούν μόνο το 75% των φυσικών και ψυχολογικών δυνατοτήτων τους. Επί των ημερών μας, το ποσοστό αυτό είναι 99%. Αυτό σημαίνει πως ο κά θε αθλητής δεν θα έχει κανένα άλλο τείχος να καταρρίψει σε πενήντα χρόνια από σήμερα». Και κατέληξε ότι αφετηρία της ανθρώπινης αδυναμίας να πετάξει ψηλότερα ή να τρέξει περισσότερο είναι το έτος 2027. Τότε θ’ αρχίσει η... κάθοδος.
Και το ντόπινγκ; Τι ρόλο θα παίξει το ντόπινγκ; Τι λέει γι’ αυτό η γαλλική μελέτη; Ο Τουσάν, καταρχάς, ισχυρίζεται ότι ντόπινγκ υπήρχε ακόμη και στην αρχαιότητα! Δεν αποσαφήνισε τι ακριβώς εννοούσε. Το υποστηρίζει, όμως, καθώς έπεφταν βροχή τα ρεκόρ τη δεκαετία 1970-1980. Και είπε ότι στις τότε εκπληκτικές επιδόσεις συνυπολογιζόταν και η φιλοσοφία του φαρμάκου που έπαιρναν οι αθλητές. Που σημαίνει ότι το φάρμακο εκείνη τη δεκαετία δεν έπαιζε τον καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη ενός παγκοσμίου ρεκόρ, αλλά απλά υποβοηθούσε. Ο Τουσάν θεωρεί, δηλαδή, ότι ο αθλητής τη συγκεκριμένη δεκαετία ήταν πρώτα καλός αθλητής και το φάρμακο τον βοηθούσε να γίνει ακόμα καλύτερος. Σήμερα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: Το φάρμακο είναι εκείνο που φτιάχνει γερά κορμιά για ρεκόρ, χωρίς να υπολογίζεται η φυσική δύναμη! Σε αυτό ήρθε να συμφωνήσει και ο Αμερικανός καθηγητής Τζον Χόμπερμαν του Πανεπιστημίου Φυσικής Αγωγής του Τέξας, ο οποίος δήλωσε ότι από τους σπρίντερ που κατέβασαν το χρονόμετρο κάτω από τα 9.80 στα 100 μέτρα, οι Μπεν Τζόνσον, Τιμ Μοντγκόμερι και Τζάστιν Γκάτλιν βρέθηκαν όλοι θετικοί στη χρήση αναβολικών ου σιών. Για τον Γιουσέιν Μπολτ δεν ακούστηκε τίποτα – ακόμα τουλάχιστον.
Στον πίνακα που παραθέτουμε μπορείτε να δείτε τα παγκόσμια ρεκόρ στο στίβο, όπως κι από πότε κρατάει το καθένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα έχουν μία δεκαετία να σπάσουν. Ίσως η δικαίωση για την έρευνα των Γάλλων ήρθε νωρίτερα... 

Ο πολύΣΠΟΡος
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου