Ο Κάπτεν Νέμο του Φίντσερ από την πένα του Se7en!

21/11/2011, 9:51 μμ. Πολλοί θα περίμεναν ότι η επανασύνδεση του Ντέιβιντ Φίντσερ με το σεναριογράφο του Se7en Άντριου Κέβιν Γουόκερ μετά από τόσα χρόνια θα ήταν τουλάχιστον σε σκοτεινό, διεστραμμένο θριλερικό φόντο. Όμως η πραγματικότητα θα τους προσγειώσει, ή μάλλον θα τους βυθίσει στα βάθη των ωκεανών μαζί με το υποβρύχιο Ναυτίλος, όπως το φαντάστηκε ο Ιούλιος Βερν πολλά χρόνια πριν.

Ναι, ο Γουόκερ είναι ο τελευταίος από τους σεναριογράφους που θα επεξεργαστούν τη διασκευή του «20.000 Λεύγες κάτω από τη Θάλασσα», ενός πρότζεκτ που αναβαθμίστηκε σημαντικά με την αποχώρηση του ΜακΤζί και τη συμφωνία του Φίντσερ να καθίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Πριν από τον Γουόκερ (δες και Wolfman, Sleepy Hollow, 8MM, καθώς και uncredited στα Event Horizon και Fight Club) ο Σκοτ Ζ. Μπερνς (Contagion), ο Μάικλ Τσάμπον και ο Ράνταλ Γουάλας καθάρισαν λίγο την παλιά πληγή του Κάπτεν Νέμο, ενός αντι-ήρωα της νεανικής λογοτεχνίας που η αλήθεια είναι ότι μπορεί να μεταμορφωθεί σε πολύ σκοτεινό κινηματογραφικό χαρακτήρα (μήπως να περάσει από το κάστινγκ ο Κέβιν Σπέισι;)
Βέβαια η ταμπέλα της Disney επάνω από την ταινία δεν επιτρέπει και πολλά twists. Ωστόσο πιστεύουμε ότι το δίδυμο θα φροντίσει να μη λειάνει μέχρι αηδίας όλες τις αιχμηρές γωνίες των χαρακτήρων, όσο και συνολικά της υποβρύχιας περιπέτειας, δίνοντάς μας μια family friendly μεν αλλά κάπως πιο μυστηριώδη και έξυπνα σερβιρισμένη εκδοχή της κλασικής ιστορίας φαντασίας που έχει χαρίσει στη Disney μια μεγάλη ταμειακή επιτυχία και δύο όσκαρ (καλλιτεχνικής διεύθυνσης και εφέ) στη μεταφορά της το 1954 με πρωταγωνιστές τους Κερκ Ντάγκλας, Τζέιμς Μέισον, Πολ Λούκαςμ Πίτερ Λορ κ.α
Ο Φίντσερ στο μεταξύ έχει στο τραπέζι του τη συνέχεια του «Κοριτσιού με το Τατουάζ», «Το Κορίτσι που Έπαιζε με τη Φωτιά», αλλά δεν έχει αποκλείσει και την «Κλεοπάτρα» με την Αντζελίνα Τζολί, που μπορεί να μην έχει ακόμα πάρει το πράσινο φως, αλλά με τις συζητήσεις του παραγωγού Σκοτ Ρούντιν με τον Έρικ Ροθγια το σενάριο φαίνεται ότι είναι σε καλό δρόμο.
Α.Ν
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου