Ιδέα για το αυριανό τραπέζι: Μακαρονοσαλάτα µε αυγό και λαχανικά

28/11/2011, 11:14 μμ. Εκτέλεση

1. Αφήνουμε το καλαμπόκι 15΄ να ξεπαγώσει. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε κάτω από τη βρύση που τρέχει. Αφήνουμε να στραγγίσουν και, ενώ είναι μέσα στο σουρωτήρι, τα περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε.

2. Βάζουμε τις φαρφάλες σε σαλατιέρα και προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα καρότα, το μπρόκολο, τα αυγά, τις ελιές, τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σε μπολ αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το ξίδι. Τα χτυπάμε με πιρούνι και περιχύνουμε τη μακαρονοσαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.

 Υλικά


  • 250 γραμμ. φαρφάλες
  • καρότα κομμένα σε κυβάκια
  • 1 φλ. τσαγιού καλαμπόκι κατεψυγμένο
  • 150 γραμμ. μπρόκολο ωμό χωρισμένο σε φουντίτσες
  • αυγά βρασμένα και κομμένα στα τέσσερα
  • 10 ελιές
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3/4 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ξίδι από κρασί

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου