Σε ανατροπή της νέας κυβέρνησης καλούν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

8/11/2011, 8:33 μμ. Κάλεσμα στο λαό «να ρίξει τη νέα κυβέρνηση σύντομα, πριν ληφθούν τετελεσμένες αποφάσεις» και «να επιβάλει εκλογές», απηύθυνε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως θα ακολουθήσει στρατηγική ανατροπής της, υπό σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και κάλεσε το λαό «να μην σκύψει το κεφάλι», γιατί «έχει τη δύναμη και μπορεί να τους ανατρέψει»

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Αλέκα Παπαρήγα εκτίμησε ότι η νέα κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε, «κυβέρνηση μαύρου μετώπου των κομμάτων του κεφαλαίου», δεν θα είναι λίγων εβδομάδων και ότι θα επιδιωχθεί η λήψη μέτρων που θίγουν το λαό τουλάχιστον για 10 - 15 χρόνια. Η κ. Παπαρήγα σημείωσε επίσης ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «έψηναν τη νέα κυβέρνηση αρκετό καιρό» και πως το δημοψήφισμα αποτέλεσε μόνο την αφορμή.
«Αυτή η κυβέρνηση δεν θα αντιμετωπίσει ούτε το χρέος ούτε τα ελλείμματα ούτε την πιθανή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία», συμπλήρωσε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι «επιβάλλεται πρωτοφανέρωτη πάλη» και ότι «η αγωνία του λαού πρέπει να είναι πώς θα ανατρέψει την κυβέρνηση».
Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την αντίθεσή της στην δημιουργία ευκαιριακών μετώπων, υποστηρίζοντας ότι μελλοντικά αποτελούν αναχώματα της αστικής τάξης. Υπό το πρίσμα αυτό εξέφρασε και πάλι την αντίθεσή της σε κινήματα, όπως αυτό των «Αγανακτισμένων», για τα οποία, όπως είπε, δρουν αποπροσανατολιστικά και πρόσθεσε ότι τα λεγόμενα νέα κινήματα στόχο είχαν να εμποδίσουν την ανάπτυξη του εργατικού κινήματος. Αλλού το πέτυχαν, στην Ελλάδα, όμως, όχι, τόνισε η κ. Παπαρήγα. Επιπλέον, η γραμματέας του ΚΚΕ ζήτησε την συμπόρευση με το κόμμα της, υπογράμμισε την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος πάνω στα 7 σημεία που φέρεται να αποτελούν τη βάση της συμφωνίας της νέας κυβέρνησης και, με επίκεντρο τους αγώνες για τα ασφαλιστικά ταμεία, την ανεργία, τις συμβάσεις και τους μισθούς, να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για ανατροπή αυτού του κυβερνητικού σχήματος.
Αναφερόμενη στην απόφαση του ΚΚΕ να μη συμμετέχει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η κ.Παπαρήγα διερωτήθηκε τι νόημα θα είχε η συμμετοχή του ΚΚΕ στη συζήτηση π.χ. για το νέο πρωθυπουργό ή τους υπουργούς. Αν η σύσκεψη είχε άλλο αντικείμενο το ΚΚΕ θα προσέρχονταν, κατέληξε η κ. Παπαρήγα. 

Στόχος του ΚΚΕ στο νέο σκηνικό που δημιουργείται είναι να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση ή να συντομευτεί όσο το δυνατόν η διάρκεια ζωής της, καθώς, όπως υποστήριξε, τα μέτρα που θα λάβει θα είναι πρωτοφανέρωτα. Απηύθυνε, παράλληλα, έκκληση στο λαό να ανατρέψει τη νέα κυβέρνηση. «Καλούμε το λαό να ρίξει την κυβέρνηση γρήγορα, να της κάνει τη ζωή δύσκολη».
Στρατηγική ανατροπής της υπό σχηματισμό κυβέρνησης και από τον ΣΥΡΙΖΑ
Και ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει στρατηγική ανατροπής της, υπό σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και κάλεσε το λαό «να μην σκύψει το κεφάλι», γιατί «έχει τη δύναμη και μπορεί να τους ανατρέψει». 

«Πρόκειται για μια επιλογή εκτροπής και εθνικής καταρράκωσης», τόνισε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον ελληνικό λαό, ανεξάρτητα της μέχρι χθες πολιτικής και κομματικής τους τοποθέτησης, να μην χαμηλώσουν το φρόνημα, να μην τρομοκρατηθούν, να μην τους αφήσουν να τους εκβιάζουν και να μην τους αφήσουν να βάλουν την δημοκρατία στο απόσπασμα. 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση του για άμεση προσφυγή στις κάλπες με απλή αναλογική, τονίζοντας ότι αυτή είναι η μόνη λύση της ομαλότητας και η μόνη προοπτική αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής. Όπως ο λαός μας ανάγκασε την κυβέρνηση Παπανδρέου σε πτώση, έτσι αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρει να αναδείξει κι ένα νέο συνασπισμό εξουσίας, που θα καταγγείλει τις αντισυνταγματικές δανειακές συμβάσεις και θα αποκαταστήσει τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική αξιοπρέπεια, είπε ο κ. Τσίπρας.
Αναφερόμενος στις διεργασίες για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο κ. Παπανδρέου, παρ΄ όλο που αναγκάζεται υπό το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων να εγκαταλείψει το Μέγαρο Μαξίμου, από το αποτέλεσμα του παρασκηνιακού μαγειρείου και των διαβουλεύσεων, θα πρέπει μάλλον να αισθάνεται ανακουφισμένος. Και αυτό γιατί, ενώ είναι ο πρωθυπουργός , που μας έβαλε στα κρυφά στο ΔΝΤ, που συμφώνησε δανειακές συμβάσεις υποτέλειας, δίχως να τις φέρει στη Βουλή, δεν θα θέσει τελικά τις επιλογές του στην κρίση του λαού, αλλά θα τις φορτώσει στον επόμενο. 

Για τη στάση του προέδρου της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ξεκίνησε νωρίτερα, από όσο μπορούσαμε να φανταστούμε, τις εκπτώσεις, καθώς αρχικά αποδέχτηκε τη δανειακή σύμβαση και στο τέλος αποδέχεται και τα δεινά των σκληρών μέτρων που αυτή θα αποφέρει. Στην πραγματικότητα, τα δύο μεγάλα κόμματα αναλαμβάνουν τη συνευθύνη της υποτέλειας, της κοινωνικής διάλυσης και της εκχώρησης κυριαρχίας, είπε ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα είναι υπηρεσιακή. Θα πάρει κρίσιμες αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τη χώρα και το λαό μας για δεκαετίες, είπε. Αν αποδεχτούμε τη δανειακή σύμβαση, θα έχουμε μια κόλαση δίχως τέλος, ενώ αν την αρνηθούμε τότε το καυτό δίλημμα θα περάσει στην απέναντι πλευρά , στους δανειστές μας, κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου