Κλεφτοπόλεμος γύρω από το Σύνταγμα

19/10/2011, 6:27 μμ. Στους γύρω δρόμους πέριξ της Πλατείας Συντάγματος έχουν μεταφερθεί πλέον οι εντάσεις, αφού ο κύριος όγκος των διαδηλωτών που βρίσκονταν στην Πλατεία Συντάγματος έχει πλέον διαλυθεί.

Πριν λίγο εντάσεις υπήρξαν στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου, όταν έκαναν "ντου" οι αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να υποχωρήσουν προς τα Προπύλαια.
Η φωτιά που ξεκίνησε από το σταθμαρχείο της ΕΘΕΛ στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος επεκτάθηκε στο κτήριο της Οδού Φιλελλήνων 4.

Οι φλόγες γλείφουν ήδη τον πρώτο όροφο του κτηρίου, στο οποίο υπάρχουν γραφεία εταιρειών και υπάλληλοι που εργάζονταν μέσα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού των ατόμων που είναι μέσα στο κτήριο, καθώς την ίδια στιγμή απουσιάζει και η Πυροσβεστική...
Η ένταση και τα επεισόδια έχουν πλέον επεκταθεί και μακριά από την πλατεία Συντάγματος.

Έντονες αψιμαχίες υπάρχουν αυτήν την στιγμή στην Οδό Ερμού και την Καραγεώργη Σερβίας.

Την ίδια ώρα πραγματοποιείται κίνηση από άνδρες της ομάδας Δ, που εφορμούν προς τους διαδηλωτές στο Σύνταγμα.
Κλεφτοπόλεμος και μικροεπεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή, με τους διαδηλωτές να δίνουν μάχη «σώμα με σώμα» με τους αστυνομικούς.

Με ξύλα, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα επιτίθενται οι διαδηλωτές εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ που βρίσκονται παρατεταγμένες έξω από τη Βουλή αλλά και σε άλλα σημεία, όπως η οδός Β. Γεωργίου. Οι αστυνομικοί απαντούν με χρήση χημικών, προκειμένου να τους απωθήσουν.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ ενισχύονται συνεχώς με νέες διμοιρίες, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Tα επεισόδια έχουν επεκταθεί και στην Ακαδημίας, στο ύψος της Βαλαωρίτου, καθώς οι διμοιρίες των ΜΑΤ καταδίωξαν ομάδα νεαρών που προηγουμένως επιτέθηκαν σε τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ με μπουκάλια. Στην οδό Ακαδημίας υπάρχουν πολλές εστίες φωτιάς.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας, έχουν τραυματιστεί 3 πολίτες και 14 αστυνομικοί.





Περί τα 100.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα, δίνοντας το ηχηρό «παρών» στο κάλεσμα για διαδήλωση κατά των σκληρών μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης.



Κλειστή παραμένει η Λ. Β. Αμαλίας καθώς και οι δρόμοι πέριξ της πλ. Συντάγματος.


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου