Έκτακτη συνέλευση με εισήγηση για αναστολή


Το πρωί της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ τηςΟμοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί, με εισήγηση του προέδρου του ΣΑΤΑ για αναστολή της απεργίας. "Τα δεδομένα αλλάζουν" δήλωσε ο Θ. Λυμπερόπουλος, αφού έλαβε τη δέσμευση των περιφερειαρχών πως δεν θα εγκριθούν νέες άδειες πριν την κατάθεση του νόμου.
Η συνεδρίαση επρόκειτο να γίνει το απόγευμα της Πέμπτης, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν καθώς δεν επαρκούσε ο χρόνος για την άφιξη των μελών του ΔΣ από την περιφέρεια.

Νωρίτερα,  το προεδρείο των αυτοκινητιστών είχε συνάντηση με τους 13 αιρετούς περιφερειάρχες, οι οποίοι - όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ - δεσμεύτηκαν ότι δεν θα εγκριθούν νέες άδειες πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο και ότι θα είναι αυτοί οι εγγυητές του διαλόγου που θα ξεκινήσει στο τέλος τουΑυγούστου.

Από την πλευρά του, ο κ. Λυμπερόπουλος είπε ότι "αλλάζουν τα δεδομένα" και για τον λόγο αυτό αποφάσισε να συγκαλέσει εκτάκτως τη Συνέλευση.

"Θα μετρήσουμε τις αντοχές μας"

Παράλληλα σε συνέντευξή του νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, δήλωσε ότι δεν υποστέλλουν τη σημαία μεν, ωστόσο μπορούν να επανέλθουν από τον Σεπτέμβριο. "Πρέπει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, τιςαντοχές μας, να λάβουμε υπόψη ότι κλείνει η Βουλή. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα, αλλά θα επανέλθουμε τον Σεπτέμβριο", δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ99,5.

Ο κ. Λυμπερόπουλος τόνισε ότι θα συνεδριάσουν κατά τόπους τα σωματεία και το προεδρείο θα περιμένει τις εισηγήσεις τους για το μέλλον της κινητοποίησης. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τηγενική συνέλευση του Σαββάτου "θα μετρήσουμε τις αντοχές και θα αποφασίσουμε για την απεργία".

Στο "πόδι" οι ιδιοκτήτες ταξί της περιφέρειας

Με πορείες συνέχισαν την Πέμπτη τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας. Έκαναν αρχικά πορεία από το κλειστό γυμναστήριο «Τόφαλος» προς τα διόδια του Ρίου, στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου. Λόγω της πορείας ακινητοποιήθηκαν τα οχήματα που βρίσκονταν επί της εθνικής, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές.

Στην συνέχεια, κινήθηκαν προς τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, κλείνοντας το ρεύμα κυκλοφορίας προς το Αντίρριο. Οι ιδιοκτήτες ταξί αναμένεται να συνεχίσουν την πορεία τους στην γέφυρα, με επιστροφή προς το Ρίο.

Οι ιδιοκτήτες ταξί της Καλαμάτας πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία στην πόλη και κατέληξαν στην πύλη του αεροδρομίου Καλαμάτας, την οποία απέκλεισαν. Η απεργία των ιδιοκτητών ταξί συνεχίζεται και στους υπόλοιπους νομούς της Πελοποννήσου, αλλά την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιήσουν καμιά κινητοποίηση, ενώ για την Παρασκευή ετοιμάζουν κίνηση εντυπωσιασμού στην Κορινθία με την συμμετοχή αυτοκινητιστών από όλη την Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα.

Τη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών - Θεσσαλονίκης λίγα μέτρα από το Σ.Σ. Λιανοκλαδίου απέκλεισαν στις 11.00 το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί της Λαμίας. Με τον τρόπο αυτό καθυστέρησαν για 15' την αμαξοστοιχία Αθηνών - Θεσσαλονίκης και για τον ίδιο χρόνο, ένα τοπικό τρένο το οποίο κινείται μεταξύ Λαμίας και Στυλίδας.

Πορεία με τα οχήματά τους στο κέντρο της Καρδίτσας έκαναν το μεσημέρι ιδιοκτήτες ταξί από τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας. 

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου