Κρίσιμη συνέλευση των ιδιοκτητών ταξί για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Συνέλευση θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Τετάρτης οι ιδιοκτήτες ταξί προκειμένου να αποφασίσουν για τη συνέχιση η μη των κινητοποιήσεών τους. Αναμονή και κινητοποιήσειςσε όλη τη χώρα από τους αυτοκινητιστές. 

Κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον των κινητοποιήσεων, χαρακτηρίζεται η συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας των Ιδιοκτητών Ταξί, που έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί, στα γραφεία της ΠΟΕΙΑΤΑ-ΣΑΤΑ, στην οδό Μάρνη.

Της σημερινής συνεδρίασης έχει προηγηθεί σειρά γεγονότων και επαφών αντιπροσωπείας των ιδιοκτητών, όπως η συνάντησή τους με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Καρχιμάκη και με τον ίδιο τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γ. Ραγκούση, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής.

Παράλληλα, έχουν γίνει δηλώσεις, τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης δια στόματος Ηλία Μόσιαλου, όσο και από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ θετικό στοιχείο θεωρούν οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές τη χθεσινή δέσμευση του Γιάννη Ραγκούση ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί θα γίνει με νόμο και όχι με προεδρικό διάταγμα, γεγονός που παρέχει το χρονικό περιθώριο του διαλόγου, για τουλάχιστον δύο μήνες.

Στη σημερινή συνεδρίαση, τα στελέχη της Ομοσπονδίας θα εξετάσουν όλα τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί και θα αποφασίσουν αν θα αναστείλουν τις κινητοποιήσεις, ή αν θα τις συνεχίσουν και με ποια μορφή.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη οι ιδιοκτήτες ταξί της Ρόδου ανέστειλαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, υπό το βάρος της τουριστικής κίνησης που υπάρχει στο νησί. Παρόμοια απόφαση είχαν λάβει τις προηγούμενες ημέρες και οι ιδιοκτήτες ταξί της Κω.

Ο υπουργός Μεταφορών, πάντως, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Το άνοιγμα με κανόνες θα προχωρήσει, μέσα από διάλογο, αλλά θα προχωρήσει». Ο Γιάννης Ραγκούσης δέχθηκε εσωκομματικά πυρά από τη Βάσω Παπανδρέου και από την Τόνια Αντωνίου, ενώ ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε την αποπομπή του υπουργού Μεταφορών. Βολές εναντίον του κ. Ραγκούση εξαπέλυσαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αναμονή και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Σε νέες κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας. Ειδικότερα μετά τη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, κατευθύνθηκαν στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου και επιβάλλουν στους οδηγούς να περνούν, χωρίς να πληρώνουν. 

Τα γραφεία της διεύθυνσης Μεταφορών Χανίων έχουν αποκλείσει από το πρωί ιδιοκτήτες ταξί στα Χανιά. Οι αυτοκινητιστές που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι και αργά το μεσημέρι ενώ όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου ταξί Χανίων Ηλίας Καραπατάκης θα επανακαθορίσουν την στάση τους ανάλογα με τις εξελίξεις σε κεντρικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος των ταξί στα Χανιά προχώρησε σήμερα σε καταγγελία υποστηρίζοντας ότι δέχτηκε απειλές από αγνώστους. Όπως υποστήριξε, οι απειλές αφορούσαν τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένεια του. Ο κ Καραπατάκης ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία ωστόσο τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες δεν πτοούν τους ιδιοκτήτες ταξί που συνεχίζουν όπως είπε τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας τους.

Στάση αναμονής τηρούν οι αυτοκινητιστές της Βόρειας Ελλάδας για τη σημερινή συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου τους. Μόνο στο Νομό Χαλκιδικής, οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του κτιρίου του ΚΤΕΟ στον Πολύγυρο από τις 10.30 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, αναμένοντας τις αποφάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

Εξάλλου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί του Νομού Αντώνης Παπαθανασίου, στις 12 το μεσημέρι θα έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις θέσεις και τα αιτήματά τους. Στο μεταξύ, τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους παραμένουν παρατεταγμένα στο κόμβο στα Μουδανιά, χωρίς ωστόσο να εκδηλώνεται πρόθεση παρεμπόδισης των εκδρομέων στο οδικό δίκτυο.

Στη Θεσσαλονίκη, οι αυτοκινητιστές συγκεντρώνονται στις 11 το πρωί στο πλακόστρωτο στην παραλία, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, περιμένοντας όλοι μαζί το σήμα της Ομοσπονδίας τους για το τι μέλλει γενέσθαι.

Στη Δυτική Μακεδονία, οι αυτοκινητιστές αποφάσισαν να περιμένουν την έκβαση του αποτελέσματος της σύσκεψης της Ομοσπονδίας προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες δράσεις τους, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου ιδιοκτητών ταξί Κοζάνης, Αντώνη Γαλάνη. 

Στάση αναμονής τηρούν και οι ιδιοκτήτες ταξί στα Τρίκαλα, περιμένοντας τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας τους. 

Από την πλευρά τους, οι Σερραίοι ιδιοκτήτες ταξί συσκέπτονται προκειμένου να αποφασίσουν το τι μέλλει γενέσθαι σε ό,τι αφορά το μέτωπο των κινητοποιήσεών τους, ενώ είναι αποφασισμένοι να μεταβούν στα βουλευτικά γραφεία του νομού για ενημέρωση των αρμοδίων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου τους, Απόστολο Μπάρμπα.

Σε Λάρισα και Βόλο, οι αυτοκινητιστές σήκωσαν χειρόφρενο, περιμένοντας την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, ωστόσο δηλώνουν έτοιμοι να αντιδράσουν άμεσα, εάν αυτό αποφασιστεί, σύμφωνα με τους προέδρους των σωματείων τους, Παναγιώτη Γκονιάρη και Τάσο Δεμερτζή αντίστοιχα. 

Αντίστοιχη είναι η στάση των αυτοκινητιστών στον Έβρο και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βασίλη Σισμανίδη, πρόεδρο του Σωματείου των ιδιοκτητών ταξί Αλεξανδρούπολης, «όλα είναι ρευστά και κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας τους».

Προσκλήσεις προς τους παραβάτες του ΚΟΚ

Εν τω μεταξύ, προσκλήσεις προς 600 ιδιοκτήτες ταξί να παρουσιαστούν στις διευθύνσεις Μεταφορών για να δικαιολογήσουν τις παραβάσεις του ΚΟΚ, που διαπίστωσαν τα αστυνομικά όργανα, απέστειλαν την Τρίτη οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, ύστερα από τον σχηματισμό δικογραφιών. Οι προσκλήσεις απεστάλησαν μέσω των Αστυνομικών Τμημάτων και σήμερα, Τετάρτη, θα αποσταλούν άλλες 2.000.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι ιδιοκτήτες ταξί θα πρέπει να παρουσιαστούν στις διευθύνσεις εντός πέντε ημερών από την παραλαβή της πρόσκλησης. Σε αντίθετη περίπτωση, οι προβλεπόμενες ποινές είναι αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων για ένα έτος.


Πηγή: Newpost.gr/Το Βήμα
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου