Ούτε ο Θαπατέρο θα κάνει φέτος καλοκαιρινές διακοπές

Ενώ ήταν έτοιμος να απολαύσει τις θερινές του διακοπές , η ξέφρενη άνοδος σε τιμές ρεκόρ των Ισπανικών spreed, ανάγκασαν τον Ισπανό  πρωθυπουργό να ματαιώσει την επίσκεψη του στην Νοτιο-δυτική Ισπανία για ολιγοήμερες διακοπές.

Τα Ισπανικά CDS επίσης έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ισπανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι "κάτω από το πρίσμα αυτών των γεγονότων ο πρωθυπουργός θα είναι παρών"

Η τελευταία άνοδος των spreeds έρχεται σε μια κακή στιγμή για την ισπανική κυβέρνηση, η οποία σχεδιάζει την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους  3,5 δις ευρώ (5 δισ. $, £ 3,1 δισ.)  την προσεχής Πέμπτη.

Την Τρίτη, το ευρώ έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο ρεκόρ έναντι του ελβετικού φράγκου. Το νόμισμα θεωρείται γενικά ως το λεγόμενο ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αναταραχής.

Υψηλότερο κόστος
Παρά την φαινομενική διάσωσης της Ελλάδας τον περασμένο μήνα, η ευρωζώνη παλεύει με τον φόβο ότι οι περισσότερες χώρες δεν θα είναι σε θέση να εξοφλήσουν τα τεράστια χρέη τους.

Η Ιταλία και η Ισπανία έχουν δει το κόστος δανεισμού τους να αυξάνεται κατακόρυφα τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η άνοδος των αποδόσεων των 10-ετών ομολόγων  στην Ιταλία ανήλθε πάνω  από 6% την Τρίτη - ένα ποσοστό που θεωρείται μη βιώσιμο για την αποπληρωμή τους.

Η Ιταλία πρέπει να σημειωθεί ότι έχει το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος από κάθε ευρωπαϊκή χώρα.


Τα νέα του καπαπέ
kanapesnews.blogspot.com
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου