Άγρια νύχτα στο Βόλο

Αγρια νύχτα πέρασε ο Βόλος από τα επεισόδια που προκάλεσαν οργισμένοι οπαδοί του τοπικού Ολυμπιακού στο κέντρο της πόλης. Στη διάρκειά τους προκάλεσαν εκταταμένες ζημιές σε καταστήματα, σπίτια και αυτοκίνητα

Επίσης έσπασαν γραφεία του ΠΑΣΟΚ και προκάλεσαν καταστροφές στο γραφείο του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Κ. Καρτάλη. Ταυτόχρονα εκατοντάδες πολίτες εγκλωβίσθηκαν στο κυκλοφοριακό χάος που δημιουργήθηκε και πνίγηκαν από τα χημικά που χρησιμοποίησε η Αστυνομία για την απώθηση των εξαγριωμένων οπαδών.
Στη διάρκεια της νύχτας σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία, αφού οι δυνάμεις της Μαγνησίας κρίθηκε ότι δεν επαρκούσαν για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι δύο ώρες μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων οι δυνάμεις στον Βόλο ξέμειναν από χημικά και αστυνομικοί έκαναν αγωνιώδεις εκκλήσεις από τους ασυρμάτους να ενισχυθούν με συναδέλφους τους και πολεμοφόδια. Αργά το βράδυ δόθηκε εντολή σε αστυνομικές υπηρεσίες της Κεντρικής Μακεδονίας να συγκροτήσουν διμοιρίες για να μεταβούν τη νύχτα στον Βόλο σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η κατάσταση και να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Δεκάδες οπαδοί της ομάδας είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στα γραφεία της, αναμένοντας την απόφαση που έκρινε την τύχη της. Το κλίμα ήταν τεταμένο, αφού ανέμεναν ότι τα πράγματα δεν θα εξελίσσονταν θετικά, αλλά η έκπληξη ήταν πιο οδυνηρή, όταν έγινε γνωστό ότι υποβιβάζεται στην Δ' Εθνική. Μέσα σε λίγα λεπτά, ξεκίνησαν πορεία με προορισμό το κέντρο.
Στη διαδρομή φώναζαν υβριστικά συνθήματα, άναβαν φωτιές σε κάδους και πολύ γρήγορα άρχισαν να επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες και μολότοφ. Η Αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα ενώ η αγορά του Βόλου λειτουργούσε και χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες βρίσκονταν στο κέντρο.
Πανικόβλητοι πολίτες, μητέρες με μικρά παιδιά προσπαθούσαν να απομακρυνθούν όπως όπως από το πεδίο μάχης.
Ο πρώτος στόχος των χούλιγκαν ήταν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: αρχικά πέταξαν πέτρες, ενώ στη συνέχεια ορισμένοι αναρριχήθηκαν στον πρώτο όροφο κτιρίου και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στα γραφεία. Τις επόμενες ώρες οι οπαδοί, που ξεπερνούσαν τους πεντακόσιους σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, άρχισαν να προκαλούν φθορές σε καταστήματα, ενώ συνέχιζαν να βάζουν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και να ρίχνουν μολότοφ προκαλώντας ζημιές και σε σπίτια και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Δείτε τα βίντεο από το Βόλο…


 

 

 

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου