Αρμενίζοντας στην Κίμωλο

Η Κιμωλος σε τίποτα δεν θυμίζει τα άλλαKυκλαδονήσια, γιατί εδώ υπάρχουν μόνο 2 - 3 ταβέρνες, ένα καφέ-μπαρ και ελάχιστα σπίτια.

Το Νησί:
Bασική ιδιαιτερότητά της είναι οι δύο όψεις της- Μια «άγρια», βόρεια, με πέτρες και γκρεμούς, και μια «ήμερη», νότια, με μεγάλες αμμουδιές, σκιασμένες με αρμυρίκια και μικρολίβαδα που φτάνουν στη θάλασσα. Είναι ίσως η πιο γραφική από τις Κυκλάδες, ενδεχομένως να έχει να κάνει με τη θετική και φιλόξενη διάθεση των κατοίκων που υπεραγαπούν τον τόπο τους.

Περιποιημένα σπίτια, αυλές και βεράντες γεμάτες λουλούδια και σοκάκια ασβεστωμένα, αλλά και με διάφορα εύθυμα σκιτσάκια!

Οι στάσεις:
Χωριό. Για να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια του και να δείτε το μεσαιωνικό κάστρο, να κάνετε μια στάση στο Λαογραφικό Μουσείο ή να ανηφορίσετε στο Ξαπλοβούνι, με τους μισοερειπωμένους ανεμόμυλους και τις φραγκοσυκιές, για να απολαύσετε τη θέα (καλύτερα προς το σούρουπο).
Η Νεκρόπολη στην περιοχή Ελληνικά, στα δυτικά του νησιού, με τάφους της γεωμετρικής εποχής. Ετερη εμπειρία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, μια βουτιά στη θάλασσα στα Ασπρόγκρεμα, όπου και τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Kιμώλου.
Οι πηγές στα Πράσσα. Θερμές, νατριοχλωριοθειούχες, πλάι στη θάλασσα - μπορείτε να τις δοκιμάσετε.
Το Παλαιόκαστρο, αν είστε για πεζοπορία. Εκτός από τα αρχαία ερείπια, θα βρεθείτε και στην υψηλότερη κορυφή του νησιού, στα 664 μ.

Οι παραλίες:
Αλυκή, Μπονάτσα, Καλαμίτσι. Οι μεγάλες παραλίες του νησιού, στα νότια, με ψιλή άμμο. Ιδανικές για μπάνιο όταν έχει μελτέμι. Η δεύτερη, αγαπημένη του πατέρα Μπους! Δέκας, Μαυροσπηλιά. Mε άμμο και ψιλό βότσαλο. Αη Γιώργης. Στα Πράσσα, με τη μοναδική λευκή άμμο. Καιρού επιτρέποντος, μπορείτε επίσης να κολυμπήσετε στο Λειβαδάκι, το Κλίμα, το Pέμα και στην Ψάθη. Yπάρχουν κάποιες υπέροχες παραλίες στα βόρεια όπως το Σούφι, τα Mοναστήρια, το Πάνω και Kάτω Mερσίνι και τα Αμουρα στην Πολύαιγο, που μπορείτε να επισκεφθείτε μόνο διά θαλάσσης.

Το φαγητό:
Στην Ψάθη επιλέξτε την Εχινούσσα. Υπέροχες γεύσεις με παραδοσιακά υλικά χάρη στη δημιουργικότητα του σεφ Φώτη Καούτση. Δοκιμάστε σαρδέλες, γαριδομακαρονάδα και κολοκυθάκια τηγανητά. Επίσης, το Κύμα έχει παραδοσιακή κουζίνα, φρέσκα θαλασσινά και διάσημους θαμώνες (αρκεί να δείτε τον τοίχο).
Στο Χωριό, το Πανόραμα και το Μπαλκόνι του Νίκου προσφέρονται για μαγειρευτά και κρέατα. Επίσης, το καφενείο του Μποχώρη έχει γευστικούς τσιπουρομεζέδες.
Στην Αλυκή επιλέξτε τον Σάρδη για φρέσκα ψάρια και αστακομακαρονάδα. Στο Καλαμίτσι, στην ομώνυμη ταβέρνα, η
κυρία Ιωάννα μαγειρεύει σπιτικά. Στα Πράσα περάστε από το Πρασονήσι, που έχει δικά του κρέατα.

Η διασκέδαση:
Τα μαγαζιά του νησιού ξεκινούν από νωρίς για καφέ και καταλήγουν σε μπαρ, χαμηλών τόνων, μέχρι πρωίας.Στην Ψάθη θα βρείτε τον Λοστρόμο, ενώ στο Χωριό προσφέρονται περισσότερες επιλογές. Το Stavento είναι ίσως το καλύτερο μπαρ του νησιού. Επίσης, περάστε από το Λαϊκόν και το 1860, με χαμηλή μουσική. Το Ελικοδρόμιο είναι κλαμπ περιωπής, με πισίνα, όμορφη θέα και δυνατή μουσική.

Info: Επιπλέον, στην Kίμωλο και την Πολύαιγο υπάρχει ο μεγαλύτερος πληθυσμός μονάχους μονάχους στη Mεσόγειο!
Tip: Αναζητήστε τα ντόπια τυριά ξινό και μανούρα καλαμωτή από τοπικούς παραγωγούς.


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου