Σοκολάτα: Σύμμαχος για τις έγκυες

Οι έγκυες γυναίκες που τρώνε σοκολάτα τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσουν κατά το ήμισυ τον κίνδυνο του πρόωρου τοκετού, που σκοτώνει 1.000 βρέφη το χρόνο στη Βρετανία, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε από το πρακτορείο Reuters.

Μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν τακτικά ποσότητες σοκολάτας - σε υγρή ή στερεή μορφή - έχουν μικρότερες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα, συγκριτικά με τις γυναίκες που αποφεύγουν τη κατανάλωση.

Αμερικανοί επιστήμονες που ήταν συντάκτες της μελέτης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Annals of Epidemiology, εξήγησαν ότι η σοκολάτα μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει σημαντικά οφέλη για τις γυναίκες.

Οι επιστήμονες λένε ότι τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας είναι μεγαλύτερα από το γάλα, το οποίο στην σύνθεσή του περιέχει περισσότερη ζάχαρη. Το περασμένο έτος άλλωστε, Σουηδοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα άτομα που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή και τρώνε σοκολάτα, τρεις φορές την εβδομάδα, έχουν 70% μειωμένο κίνδυνο θανάτου που οφείλεται σε καρδιακή νόσο.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου