Σε κατάσταση συναγερμού λόγω πυρκαγιών το νησί της Κέρκυρας

Σε συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κέρκυρα, καθώς με διαφορά λίγων λεπτών ξέσπασαν στο νησί 25 διαφορετικές πυρκαγιές στα βόρεια και δυτικά του νησιού.


Σε περιοχές που απέχουν 10 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στους οικισμούς.

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, καθώς πριν από λίγο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν και στη νότια Κέρκυρα.

Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Κερκυραίων, ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό μίλησε για σχέδιο εμπρησμών και επιβεβαίωσε ότι κινδυνεύουν χωριά.
 


Οι πυρκαγιές ξεκίνησαν λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα της Τρίτης, στις περιοχές Τρουμπέτα, Λάκωνες, Αλλειματάδες και Μακράδες, όπου είναι και τα κυριότερα μέτωπα.

Όπως αναφέρει το CorfuPress.com, η αστυνομία αναζητά εμπρηστή με cabrio ασημί αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, στην κοινότητα Βιστόνων, εγκλωβίστηκε λεωφορείο με τουρίστες και ένα αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ.

Στη μάχη έχουν ριχθεί 40 πυροσβέστες με είκοσι οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος αλλά και έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Αρχικά ήταν τέσσερα τα αεροσκάφη αλλά κρίθηκε απαραίτητη η ενίσχυση των δυνάμεων. Η φωτιά καίει δάσος και γεωργικές εκτάσεις, ενώ πνέουν άνεμοι πέντε μποφόρ. Αναμένονται ενισχύσεις από όλη την Ελλάδα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και άλλη πυρκαγιά ξανά στη Ζάκυνθο, στην περιοχή Λαγκαδάκια. Εκεί βρίσκονται οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και τρία αεροπλάνα.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου