Η κυβέρνηση τελικά ξεπούλησε τον κερδοφόρο ΟΤΕ για 391εκ ευρώ

Αρχίζει ο χορός των αποκρατικοποιήσεων με πενιχρά έσοδα που δυστυχώς δίνουν την εικόνα του άγριου ξεπουλήματος τόσο αργά που γίνονται και μέσα σε τόσο αρνητικό κλίμα για την ελληνική οικονομία.

Μόλις στα 391.630.153,62 ευρώ, θα ανέλθει το συνολικό τίμημα που θα καταβάλει η Deutsche Telekom για να αποκτήσει από το Δημόσιο το 10% του ΟΤΕ, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Οικονομικών. Συνολικά θα μεταβιβαστούν 49.015.038 μετοχές. Η τιμή εξαγορά ανά μετοχή ορίστηκε στα 7,99 ευρώ.

Σύμφωνα με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων η μεταβίβαση του “πακέτου” του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom θα πραγματοποιηθεί μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της «Εθνικής Χρηματιστηριακής». Επίσης αποφασίστηκε να ανατεθεί στη δικηγορική εταιρεία «Κυριακίδης Γεωργόπουλος & Δανιόλος Ησαΐας» το έργο της παροχής υπηρεσιών νομικού συμβούλου για τη συναλλαγή. Στη UBS Limited θα ανατεθεί το έργο “της παροχής γνωμάτευσης περί του ευλόγου και δικαίου της τιμής πώλησης των μετοχών”.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου