ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

«Υποχρέωση όλων - και κυρίως του κράτους, των υπηρεσιών του και της Ελληνικής Αστυνομίας- είναι να συμβάλουμε στη μείωση και όχι στη κλιμάκωση της έντασης· στον έλεγχο και όχι στην επέκταση της βίας», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, σχολιάζοντας όσα έγιναν χθες στο κέντρο της πρωτεύουσας. Κάλεσε την κυβέρνηση να υλοποιήσει την εξαγγελία του 2009 για την απαγόρευση της χρήσης χημικών από την ΕΛ.ΑΣ.
"Η χρήση των χημικών αερίων πρέπει να αναθεωρηθεί λόγω της επιβάρυνσης που προκαλεί σε μεγάλα τμήματα της πόλης", επεσήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Αναφορικά με τα επεισόδια, ανέφερεότι "προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην κοινωνική και οικονομική ζωή και ιδίως στον τουρισμό".

Σημείωσε ότι οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων κάνουν κάθε τι δυνατό για να απομακρύνουν τα επικίνδυνα υλικά από την πλατεία Συντάγματος και τους δρόμους. Πρόσθεσε, όμως, ότι η δημοτική αρχή, με τα μέσα που διαθέτει, αδυνατεί να επωμιστεί το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών και υπογράμμισε ότι "η πολιτεία πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί".

Κατέληξε στη δήλωσή του, λέγοντας ότι ο δήμος θα σταθεί δίπλα στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιές.

ΠΡΕΖΑ TV
30-6-2011
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου