Παπανδρέου: "Διεξαγωγή δημοψηφίσματος το φθινόπωρο"

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος το φθινόπωρο για τις μεγάλες αλλαγές που είναι αναγκαίες για να βγει η χώρα από την κρίση ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, κατά την έναρξη της τριήμερης συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Προηγουμένως ο κ. Παπανδρέου είχε καλέσει τον κ. Σαμαρά να συμφωνήσουν στην αναγκαιότητα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, με τη διαμόρφωση φορολογικής συνείδησης και τον εντοπισμό των κεφαλαίων που διαφεύγουν αφορολόγητα ,έσω κρατών του εξωτερικού. «Το πρόβλημα είναι ότι τραβάμε από τον κουμπαρά και όχι από τα κρυμμένα ή τα κλεμμένα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι γ’ αυτό δεν φταίει το Μνημόνιο.

Σχετικά με τις θεσμικές αλλαγές αναφέρθηκε επίσης ο πρωθυπουργός στην κατάργηση του άρθρου του Συντάγματος για το Νόμο περί ευθύνης υπουργών. «Ξέρω ότι τα βέλη της πλατείας στρέφονται στη Βουλή» ανέφερε επίσης σχετικά με την ανάγκη αλλαγών.

Σε ένα «άνοιγμα» προς την αξιωματική αντιπολίτευση που ζητά την αναθεώρηση του Μνημονίου ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «δεν μπορούμε να δεχθούμε όρους υποτιμητικούς για την χώρα μας», ενώ σε αρκετά σημεία επίσης επικαλέσθηκε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ακόμα ότι έπιασαν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού και χαρακτήρισε «πραγματικό» άθλο την μείωση του ελλείμματος κατά 5%. Επέκρινε ακόμη τους οίκους αξιολόγησης και κατηγόρησε τους «κερδοσκόπους των παραγώγων ότι έχουν συμφέρον να καταρρεύσει η ελληνική οικονομία.
Star.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου