Πώς υποδέχτηκαν τα ξένα ΜΜΕ τον ανασχηματισμό

Στην απομάκρυνση του Γ.Παπακωνσταντίνου από την ηγεσία του υπ. Οικονομικών εστιάζουν τα σχόλια τους τα ξένα ΜΜΕ για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

"Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου θυσίασε την Παρασκευή τον καθόλου δημοφιλή υπουργό Οικονομικών και έβαλε στη θέση του τον βασικό αντίπαλο του στο σοσιαλισττικό κόμμα, σε μια προσπάθεια να επιβάλλει ένα σχέδιο λιτότητας προκειμένου να αποφύγει την χρεοκοπία", μεταδίδει το Ρόιτερ.
Πρώτο θέμα στο BBC η τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπ. Οικονομικών. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η συγκεκριμένη επιλογή έγινε για να προωθήσει η κυβέρνηση τα μέτρα λιτότητας που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η "ελληνική Οδύσσεια του Παπανδρέου αντιμέτωπη με τη ψήφο εμπιστοσύνης" είναι ο τίτλος του σημερινού πρώτου θέματος στοBloomberg όπου γίνεται εκτενής αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας. "Ο Έλληνας πρωθυπουργός απέλυσε τον υπ. Οικονομικών σε μια αναμόρφωση του υπουργικού συμβουλίου με στόχο την αποφυγή μιας εξέγερσης στο κόμμα και να περάσει τα μέτρα λιτότητας που χρειάζονται για το σχέδιο διάσωσης" ανάφερει το δημοσίευμα του Bloomberg.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου