Σταθερά στο Σύνταγμα οι «Αγανακτισμένοι», νέο πανευρωπαϊκό κάλεσμα για την Κυριακή


Σταθεροί στις... «θέσεις» τους στο Σύνταγμα παραμένουν οι «Αγανακτισμένοι». Μάλιστα, σήμερα το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί ένα χάπενινγκ από την κορυφαία σκηνοθέτιδα Αριάν Μνουσκίν και το θίασό της, το Θέατρο του Ήλιου.
Παρακολουθώντας εδώ και μήνες τις αντιδράσεις του κόσμου στις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, όπως παρουσιάζονται από τα μέσα ενημέρωσης, η επιθυμία της Αριάν Μνουσκίν ήταν να βρεθεί κοντά στους διαδηλωτές. Μαζί με τους ηθοποιούς του θιάσου της, του Θεάτρου του Ήλιου, σχεδιάζει να βρεθεί ανάμεσα στους «Αγανακτισμένους» στην πλατεία Συντάγματος στις 12:30 το μεσημέρι.
Έχει ετοιμάσει για τους διαδηλωτές ένα χάπενινγκ, όπως είπε σε συνεργάτες της. Άλλωστε η ίδια έχει δηλώσει ότι «η πιθανότητα να αλλάξω τον κόσμο μού φαίνεται δυνατή μέσα από το θέατρο». 

Κάλεσμα για μεγάλη συγκέντρωση την Κυριακή
Οι πολίτες που συγκεντρώνονται περισσότερο από τρεις εβδομάδες στο Σύνταγμαέχουν απευθύνει έκκληση για μεγάλη συγκέντρωση την Κυριακή.
Παράλληλα, το βράδυ της Κυριακής πολίτες από τη Σπάρτη έχουν προγραμματίσει να ξεκινήσουν με τα πόδια από το άγαλμα του Λεωνίδα με προορισμό την Αθήνα και την πλατεία Συντάγματος, όπου εκτιμούν ότι θα φτάσουν την Τρίτη.
Την Παρασκευή στην πλατεία βρέθηκαν εκατοντάδες κόσμου για να ακούσουν την ομιλία του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος συμμετείχε μαζί με πανεπιστημιακούς στις συζητήσεις με θέμα την άμεση δημοκρατία. Η συζήτηση κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, ενώ η προσέλευση παρέμεινε μεγάλη μέχρι τα μεσάνυχτα.
Νωρίτερα το απόγευμα, η πλατεία είχε γεμίσει με συριακές σημαίες, όταν Σύροι που πραγματοποιούσαν ξεχωριστή πορεία από την Κλαυθμώνος ενώθηκαν με τους διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα τόσο κατά του Μνημονίου όσο και κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. 
Παράλληλα, η εταιρεία λειτουργίας του μετρό και οι Διασώστες του ΕΕΣ έστησαν την Παρασκευή σταθμό πρώτων βοηθειών στο σταθμό του Συντάγματος ώστε, όπως αναφέρουν, να «μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στις βεβαρημένες απαιτήσεις που δημιουργούνται από τις ογκώδεις διαδηλώσεις».

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου