Για την κακοποίηση των ζώων ενημερώθηκαν οι Ρεθυμνιώτες αστυνομικοί

«To πρόβλημα της κακοποίησης των ζώων στη χώρα μας έχει πάρει τα τελευταία χρόνια μεγάλες διαστάσεις, παρά το γεγονός ότι προ-υπήρχε ως πρακτική, όμως πλέον τα περιστατικά αυτά δεν παραμένουν κρυφά και θαμμένα στις κλειστές ελληνικές κοινωνίες, αλλά διασπείρονται με τρομερή ταχύτητα σε όλο τον κόσμο». Αυτό επισημαίνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων η οποία μετά από τη σχετική άδεια από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ξεκίνησε σειρά ενημερωτικών διαλέξεων στις αστυνομικές σχολές της χώρας.


Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε από το Ρέθυμνο οκύκλος των διαλέξεων στις αστυνομικές σχολές από ειδικούς της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων σε συνεργασία με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Βασικό δεδομένο της ανάγκης των ενημερωτικών αυτών διαλέξεων είναι πως: "Το θέμα της απαράδεκτης συμπεριφοράς μερίδας των Ελλήνων απέναντι στα ζώα, χρόνια τώρα πληγώνει την χώρα μας και αποτελεί μελανό στίγμα στην σύγχρονη ιστορία μας, με τεράστιες επιπτώσεις στις πολιτικές και κοινωνικές αξίες της χώρας μας, αλλά και στον τουρισμό μας".

Στόχος είναι οι νέοι αστυνομικοί να ενημερωθούν σχετικά με την νομοθεσία για τα ζώα, τον ρόλο και τις υποχρεώσεις της αστυνομίας στα εγκλήματα κατά των ζώων, να αναλυθούν οι έννοιες της παθητικής και ενεργητικής κακοποίησης των ζώων, η υποχρέωση των αστυνομικών οργάνων να δρουν αυτεπάγγελτα αμέσως μετά την ενημέρωσή τους με οιονδήποτε τρόπο για αδίκημα κατά ζώου, να τονιστεί η αναγκαιότητα συνεργασίας με τα φιλοζωικά σωματεία και γενικά με τον κάθε πολίτη, ο οποίος καταγγέλλει θανάτωση ή κακοποίηση ζώου.

Σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει η Ομοσπονδία, υπάρχει στενή σχέση μεταξύ των κακοποιήσεων ζώων και της οικογενειακής βίας ή άλλων εγκλημάτων. Η κακοποίηση ζώων συχνά αποτελεί δείγμα μελλοντικής πιθανής βίας προς ανθρώπους.

Οι υποψήφιοι αστυνομικοί που φοιτούν στην Αστυνομική Σχολή Ρεθύμνου, ενδιαφέρθηκαν να πληροφορηθούν όχι μόνο για τα κατοικίδια ζώα αλλά και για τα εξωτικά ζώα τα οποία πωλούνται από τα εξειδικευμένα καταστήματα καθώς επίσης για τα άλογα των ιπποδρομιών.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου