Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Λουκέτο μπαίνει στη χώρα την Τρίτη και την Τετάρτη, λόγω της 48ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήρια την Τρίτη, στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα και την ίδια μέρα διοργανώνουν συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ξεχωριστές συγκεντρώσεις διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Την Τρίτη στις 10 το πρωί στην Ομόνοια και στις 7 το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Παράλληλα οι "Αγανακτισμένοι" ετοιμάζουν νέα περικύκλωση της Βουλήςκαι συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Πρόνοιας, στις 28 και 29 Ιουνίου, καθώς γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για το Μεσοπρόθεσμο.

Εξάλλου, την Τρίτη και την Τετάρτη θα συνεχιστεί η απεργία στη ΔΕΗ με την κάλυψη της ΓΣΕΕ.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Χειρόφρενο θα τραβήξουν Τρίτη και Τετάρτη τα μέσα μαζικής μεταφοράς, συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. '

Ετσι, χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνει η πρωτεύουσα καθώς οι εργαζόμενοι μετέχουν στην 48ωρη απεργία όπως επίσης και στον Προαστιακό.

Κανονικά θα λειτουργήσει το Μετρό την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιουνίου, μετά από απόφαση του Κλαδικού Σωματείου του Μετρό για αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, ώστε να εξυπηρετηθούν οι διαδηλωτές.

Οι συρμοί του ηλεκτρικού θα μείνουν ακινητοποιημένοι την Τρίτη 28 Ιουνίου από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Χειρόφρενο θα τραβήξει ο ηλεκτρικός και την Τετάρτη 29 Ιουνίου από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 11 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ καλούν και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς να επανεξετάσουν το απεργιακό τους πρόγραμμα, δίνοντας προτεραιότητα στην μετακίνηση των διαδηλωτών.

Ταλαιπωρία στα λιμάνια

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στα δρομολόγια των πλοίων.

Τα ναυτεργατικά σωματεία, η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής«ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», αποφάσισαν συμμετοχή στην 48ωρη πανελλαδική απεργία.

Tη συμμετοχή τους ανακοίνωσαν και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας.

Προβλήματα και στις πτήσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ με δύο 4ωρες στάσεις εργασίας και τις δύο μέρες, Τρίτη και Τετάρτη, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Με στάσεις εργασίας, περίπου τις ίδιες ώρες, θα συμμετάσχουν στην απεργία και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΣΥΠΑ.

Ειδικότερα, ανακοίνωσαν ότι και τις δύο ημέρες, θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Στη διάρκεια των στάσεων εργασίας μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο πτήσεις:

- Πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών - Μακεδονίας.

- Ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών, που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις.

- Αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

- Νοσοκομειακές πτήσεις.

- Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών - πρωθυπουργοί.

- Πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου