2/6, 21:51. Σκευωρία εις βάρος του με την «δικομματική συναίνεση» του ΠαΣοΚ και της ΝΔ, «προαποφασισμένο σχέδιο πολιτικής δίωξής του με νομικό μανδύα» και «επιλεκτική στοχοποίησή του» δίχως στοιχεία, αποδείξεις ή ενδείξεις, κατήγγειλε ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος κατά την μαραθώνια κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του στην υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠαΣοΚ επί πεντέμισι ώρες κατέθετε στην επιτροπή δηλώνοντας εξ αρχής, με αφορμή τις διαρροές της πλειοψηφίας των προηγούμενων ημερών περί ύπαρξης «σοβαρών ενδείξεων» για την παραπομπή του, ότι «σε ένα θέατρο σκιών που ονειρεύονται κάποιοι στο όνομα της κάθαρσης να στήσουν, εγώ δεν θα παίξω». Επιχείρησε δε να στείλει προς το κόμμα του, το οποίο τον παρέπεμψε στην προανακριτική επιτροπή, σαφή «μηνύματα» λέγοντας ότι: «Κανείς δεν γλιτώνει από την αλήθεια. Κανένα παρασκήνιο δεν μένει για πάντα στο σκοτάδι. Κανένα κέντρο και παράκεντρο εξουσίας δεν μένει για πάντα στο απυρόβλητο. Γιατί η αλήθεια που προκύπτει από τα πραγματικά γεγονότα θα διαλύσει τη σκευωρία, θα αποκαλύψει το κακοστημένο θέατρο και θα παραδώσει τους σκευωρούς στη χλεύη που τους αξίζει».
Κατηγόρησε μάλιστα ευθέως την ηγεσία του ΠαΣοΚ ότι επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τον λαό: «Φαίνεται όμως ότι το ΠαΣοΚ, αυτό που τώρα χρειάζεται, είναι να στραφεί αλλού η προσοχή του λαού, θεωρώντας ότι τέτοια τερτίπια θα λειτουργήσουν ως ΄΄βαλβίδα εκτόνωσης΄΄ της λαϊκής αγανάκτησης», όπως φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.
«Σκευωρία»
Ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε ακόμα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ότι «η σκευωρία θα αποκαλυφθεί και θα καταρρεύσει, γιατί δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο, η παραμικρή πειστική ένδειξη σε βάρος μου», γι’ αυτό και είχε χαρακτηρίσει εξ αρχής την πρόταση παραπομπής του «πολιτικά, ηθικά και νομικά απαράδεκτη και παντελώς αστήρικτη». «Πολιτικά, διότι αποσκοπεί, χωρίς να τηρούνται καν τα προσχήματα, στη δική μου εκ των προτέρων ενοχοποίηση και ηθικά διότι η προσφορά και η ιστορική συμβολή ενός πολιτικού επιχειρείται να κηλιδωθεί όχι επειδή προέκυψε κάτι επιλήψιμο εναντίον του, αλλά ως προϊόν σκοπιμότητας και μάλιστα υπαγορευμένης από τις ανάγκες της ΄΄μιντιακής δημοκρατίας΄΄ και της υποταγής της πολιτικής στην οικονομία και τα εξωθεσμικά συμφέροντα», όπως φέρεται να κατέθεσε, υποστηρίζοντας ότι μόνο ένας μάρτυρας από όσους κατέθεσαν «άφησε εναντίον μου αναπόδεικτες και συκοφαντικές υπόνοιες». «Ένας και μόνος επιχειρηματίας που ΄΄καίγεται΄΄ να οδηγήσει την υπόθεση σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Δεν επιτρέπεται όμως το πολιτικό σύστημα να άγεται και να φέρεται από τις υστερόβουλες προθέσεις και τη σκοπιμότητα ορισμένων επιχειρηματικών συμφερόντων», φέρεται να σημείωσε.
«Κανένα στοιχείο»
Ο κ. Τσοχατζόπουλος επέμεινε στο ότι «δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο, καμία απόδειξη, καμία ένδειξη ή οτιδήποτε άλλο που να δίνει αφορμή έστω, προκειμένου να επιχειρηθεί η οποιαδήποτε διασύνδεσή μου με έκνομες συμπεριφορές, με μίζες και φαινόμενα διαφθοράς». Και επανέλαβε αυτό που είχε πει στην Ολομέλεια της Βουλής προειδοποιώντας τους βουλευτές να μην επιτρέψουν «να στηθεί ένα ΄΄Κολοσσαίο΄΄ με σκοπό την εξόντωση κάποιων και τη διάσωση άλλων και απώτερο στόχο να αποπροσανατολιστεί ο λαός και η κοινή γνώμη».
«Βρίσκομαι σήμερα εδώ γιατί οφείλω να υπερασπιστώ την πολιτική μου διαδρομή, την προσωπική τιμή και αξιοπρέπεια που ανενδοίαστα κάποιοι αποφάσισαν να αμαυρώσουν με ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες. Πάνω από όλα θεωρώ χρέος μου να υπερασπιστώ τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και τις προοδευτικές πολιτικές, και το έργο των κυβερνήσεων ΠαΣοΚ στο χώρο της άμυνας και ασφάλειας, όπου για πέντε χρόνια υπηρέτησα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», πρόσθεσε ο κ. Τσοχατζόπουλος.
Για το ΚΥΣΕΑ
Επίσης, κατηγόρησε τα μέλη της πλειοψηφίας της προανακριτικής ότι δεν τους ενδιαφέρει η ανάδειξη της αλήθεια, διότι, όπως είπε «αλλιώς δεν θα σπεύδατε να απορρίψετε άρον, άρον το αίτημά μου να κληθούν να καταθέσουν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ όταν ελήφθησαν από αυτούς όλες οι αποφάσεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα». «Τι φοβηθήκατε; Γιατί δεν τους καλέσατε ώστε να χυθεί άπλετο φως και να κρίνετε την υπόθεση με βάση τα πραγματικά στοιχεία;», φέρεται να ρώτησε ο πρώην υπουργός, επισημαίνοντας: «Εδώ απ’ ότι έχω καταλάβει, σύμφωνα με τους συκοφάντες και σκευωρούς, πρέπει το ΚΥΣΕΑ να ήρθε να επικυρώσει ένα όργιο παρανομιών!». Και επανέλαβε την πρότασή του να προσέλθουν στην επιτροπή για να καταθέσουν όλα τα τότε μέλη του ΚΥΣΕΑ για να πουν «αν καθ’ οιονδήποτε τρόπο τους επηρέασα υπέρ της συγκεκριμένης προμήθειας και της συγκεκριμένης σύμβασης». «Αυτό το λέω απαντώντας στο θέμα της πρώτης κατηγορίας περί δωροδοκίας. Γιατί για να υπάρξει δωροδοκία θα πρέπει να υπάρξει και επηρεασμός. Μη καλώντας εδώ τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, μου στερείτε το δικαίωμα να αποδείξω ότι δεν τους επηρέασα και την επιτροπή σας από τη γνώση της πραγματικότητας», τους είπε.
«Μπηχτές» κατά ΠαΣοΚ και ΝΔ
Βάλλοντας κατά των δυο μεγάλων κομμάτων, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε ότι «το κάδρο των ενόχων που η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση έφτιαξαν στα μέτρα τους, είναι σκόπιμα μικρό ώστε να χωράει μόνο εμένα», διότι όπως υποστηρίξε «φρόντισαν από αυτό το κάδρο να εξαιρέσουν όλους όσους επί των ημερών τους υλοποιήθηκε το πρόγραμμα των υποβρυχίων, όλους όσους επί των ημερών τους ανέκυψαν τα όποια προβλήματα». Και πρόσθεσε: «Όσο δύσκολο ζητούμενο και αν μοιάζει η δικομματική συναίνεση σε άλλα μείζονα και επίκαιρα θέματα, όπως η διάσωση της χώρας από την οικονομική καταστροφή, εδώ βρέθηκε, προκειμένου από τη μια να απαλλαγούν των όποιων ευθυνών τους οι υπουργοί της ΝΔ, αλλά και του ΠαΣοΚ και από την άλλη, με το ατιμωτικό κατηγορητήριο της πρότασης της πλειοψηφίας, να καταστώ με τρόπο ανήθικο εκ των προτέρων ένοχος, πριν καν ξεκινήσει τις εργασίες της η επιτροπή σας».
«Δεν απολογούμαι»
Ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν προσήλθε με διάθεση να απολογηθεί, όπως είπε: «Δεν απολογούμαι, γιατί δεν είμαι βολικός ένοχος. Και δεν είμαι βολικός ένοχος γιατί δεν είμαι ένοχος», ανέφερε χαρακτηριστικά. Από τα στοιχεία της υπόθεσης που παρουσίασε, προκύπτουν δυο βασικά συμπεράσματα, κατά τον ίδιο: ότι η υπόθεση των υποβρυχίων ξεκίνησε με πρωτοβουλία και εισήγηση των αρμόδιων οργάνων του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο μέσω του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου προσδιόρισε και αξιολόγησε όλες τις τεχνικές, επιχειρησιακές και οικονομικές παραμέτρους και παρακολούθησε την πορεία του προγράμματος. Όπως και ότι όλες οι κρίσιμες αποφάσεις για το επίμαχο αμυντικό πρόγραμμα ελήφθησαν από το ΚΥΣΕΑ σε διαδοχικές συνεδριάσεις του. «Καταρτίσαμε μια πανίσχυρη, πληρέστατη και επαρκέστατη σύμβαση, με πρόνοιες και ρήτρες που διασφάλιζαν απολύτως τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου», υποστήριξε ο κ. Τσοχατζόπουλος, επισημαίνοντας ότι «τα προβλήματα στην υλοποίηση του προγράμματος, οι καθυστερήσεις, η πλημμελής υλοποίηση αντισταθμιστικών ωφελημάτων, δεν οφείλονται στην αρχική σύμβαση». Μάλιστα έκανε λόγο για «συντονισμένη επιχείρηση εξαπάτησης του λαού γύρω από αυτή την υπόθεση με στόχο να τορπιλιστεί αυτό το πρόγραμμα». «Ανταγωνιστικά οικονομικά-επιχειρηματικά συμφέροντα, επί χρόνια ίδρωναν για να βγάλουν άχρηστο το καλύτερο συμβατικό υποβρύχιο. Δυστυχώς όμως βρέθηκαν και πολιτικά συμφέροντα, που αδιαφορώντας για τις συνέπειες, έπαιξαν και παίζουν ακόμη ένα εθνικά επικίνδυνο μικροπολιτικό παιχνίδι», είπε.
Όσον αφορά τις βολές που επεφύλαξε κατά της προανακριτικής είπε ότι «αφορά ορισμένους βουλευτές τόσο από το ΠαΣοΚ και όχι όλους, όπως ούτε τους βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ».
Για το γάμο
Ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος είχε ζητήσει και είχε λάβει τα πρακτικά των συνεδριάσεων της προανακριτικής, δήλωσε «εντυπωσιασμένος» από το μεγάλο ενδιαφέρον βουλευτών του ΠαΣοΚ να πληροφορηθούν για το γάμο του. «Φαντάζομαι ότι απογοητεύθηκαν από τις απαντήσεις που έλαβαν από τους μάρτυρες. Γιατί απ’ ότι κατάλαβα, θα ήθελαν κάποιοι που ουδέποτε έχω συναντήσει στη ζωή μου, όχι μόνο να έχουν παραβρεθεί στο γάμο μου, αλλά και να τον έχουν πληρώσει κιόλας», είπε. Και συμπλήρωσε: «Διαπιστώνω ακόμα ότι από την πλευρά του ΠαΣοΚ υπάρχει μια μεγάλη βιασύνη να κλείσει η υπόθεση. Σα να έχει δοθεί από κάπου έξω από αυτή την αίθουσα μια ρητή εντολή. Και γι’ αυτό ουκ ολίγες φορές πριν τη σημερινή δική μου παρουσία, δηλώνεται η απόλυτη βεβαιότητά τους ότι υπάρχουν ΄΄επαρκέστατες ενδείξεις΄΄».
Για το σπίτι στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Κατέθεσε ότι η αγορά του σπιτιού επί της Διον. Αρεοπαγίτου «από πλευράς μου είναι απολύτως νόμιμη και καλύπτεται απολύτως από τα εισοδήματά μου» και ότι για την αγορά του υπάρχει τραπεζικό δάνειο ύψους 850.000 ευρώ και υποθήκη επ’ αυτού, ενώ κατέθεσε αναλυτικό κατάλογο με τα πλήρη στοιχεία των ακινήτων του, ενώ διατύπωσε αιχμές για τους ελέγχους που διενήργησαν τόσο το ΣΔΟΕ επί των περιουσιακών του στοιχείων, όσο και οι ορκωτοί λογιστές για το «πόθεν έσχες» λέγοντας ότι εδώ και καιρό διέθεταν τα πλήρη στοιχεία.
Αποχωρώντας από την Βουλή ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών: «Δεν είμαι σίγουρος ότι η προανακριτική επιτροπή μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο της για την ανάδειξη της αλήθειας».
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου