Λυμπερόπουλος: Του χρόνου καλύτερος

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος ανανέωσε πριν λίγο καιρό το συμβόλαιο του και υπόσχεται στους φιλάθλους της ΑΕΚ ότι τη νέα σεζόν θα είναι καλύτερος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Kιτρινόμαυρη ώρα" και τον συντάκτη Βαγγέλη Αρναούτογλου, εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την "'Ενωση".

Eπίσης, αναφέρθηκε στα θέματα που απασχόλησαν τον ΑΕΚ την φετινή σεζόν και μίλησε για τον Χιμένεθ, την διοίκηση της ομάδας, τον Μπάγεβιτς αλλά και το EURO 2012 που θέλει να δώσει το παρών. Αποσπάσματα από την συνέντευξη:

Όταν το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισες να επιστρέψεις στην ΑΕΚ, σκεφτόσουν ότι ένα χρόνο μετά θα συζητούσες για νέο συμβόλαιο;

"'Έχω σταματήσει να προγραμματίζω την ζωή μου εδώ και κάποια χρόνια. Ήταν πολλές φορές που έβαζα κάτι σε πρόγραμμα και μου γυρνούσαν όλα ανάποδα. Πορεύομαι πλέον με τη σκέψη ότι ζω για να το απολαμβάνω. Ζω για το τώρα".

Αλήθεια αμφιταλαντεύτηκες για το αν θα έπρεπε ίσως να σταματήσεις; Θα είναι η επόμενη και η τελευταία σου σεζόν;

"Όχι, δεν μου πέρασε από το μυαλό να το κόψω, ίσα ίσα πιστεύω ότι την επόμενη σεζόν θα είμαι καλύτερος γιατί δεν θα έχω στο κεφάλι μου όλα αυτά που έγιναν φέτος. Πιστεύω ότι θα είμαστε ήρεμοι και ότι εγώ θα βγάλω στο γήπεδο πολύ καλύτερα πράγματα. Αυτό είπα και στη διοίκηση την ημέρα που υπέγραψα. Και όχι, δεν έχω αποφασίσει να σταματήσω. Αυτό θα το δούμε το ερχόμενο καλοκαίρι. Αν νιώθω καλά και καταλαβαίνω ότι μπορώ να είμαι ο Λυμπερόπουλος τότε θα συνεχίσω".

Τι περιμένεις από την ΑΕΚ τη νέα σεζόν;
"Θέλω να έχουμε μία ομάδα που να έχει ταυτότητα, η οποία θα ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο. Να έχουμε σταθερότητα, πλάνο και συνοχή. Δεν προσδοκώ σε μία ΑΕΚ που θα παίζει σούπερ ποδόσφαιρο, αλλά σε μία ομάδα που θα χάνει δύσκολα, που θα είναι σκληρό καρύδι για όλους, που θα παίρνει τα ματς με πλάνο, ομοιογένεια και τακτική. Σε κάθε έδρα σε κάθε γήπεδο".

Η πρώτη δήλωση σου για τον Χιμένεθ ήταν ότι αν δεν πετύχει αυτός στην ΑΕΚ δεν θα το καταφέρει κανείς. Το πιστεύεις ακόμα; Ti είδες για να το πεις αυτό, έχεις ακόμα την ίδια σκέψη;

"Eίδα έναν προπονητή που δουλεύει πάρα πολύ, ένα προπονητή ο οποίος πιστεύει στα νέα παιδιά και θέλει να τα φέρει στον αφρό. Το μέλλον του ποδοσφαίρου είναι οι ακαδημίες, όσοι δεν το έχουν καταλάβει θα οδηγηθούν εκεί θέλοντας και μη. Αυτός ο άνθρωπος έχει τεράστια πείρα σε αυτό το κομμάτι και μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ αποτελέσματα. Αυτά είχα δει τότε και γι' αυτό έκανα την συγκεκριμένη δήλωση.

Στην πορεία κατάλαβα ότι είναι ένας ευέξαπτος χαρακτήρας, ένας άνθρωπος που λέει ότι σκέφτεται ανά πάσα στιγμή και αυτό ίσως να το κάνει κακό. Η αλήθεια είναι ότι άργησε πολύ να μπει στην ελληνική πραγματικότητα. Αυτό που ήθελε να παίζουμε δεν ήταν εφικτό. Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να ελίσσεσαι ανάλογα με το ρόστερ που έχεις. Άργησε πολύ... ".

Ήταν ο Μπάγεβιτς το πρόβλημα;
"Όχι, ο ίδιος αλλά αυτό που υπήρχε γύρω του. Ήταν λάθος η επιστροφή του δεν είχε στήριξη, επικρατούσε διχασμός. Εγώ κατάλαβαίνω και τις δύο πλευρές. Και εκείνους που δεν τον ήθελαν αλλά και εκείνους που τον αγαπούν. Όταν όμως οπαδοί της ίδιας ομάδας, χωρίζονται σε στρατόπεδα, δεν μπορεί να υπάρχει πρόοδος. Καλώς ή κακώς, ο Μπάγεβιτς δνε μπορούσε να έχει το μυαλό του συγκεντρωμένο στην ομάδα, όταν υπάρχουν όλα αυτά γύρω-γύρω. Όταν έγινε εκείνο το βρώμικο επεισόδιο στην Καλλιθέα νομίζω ότι έπρεπε να φύγει. Δεν θα τελείωνε ποτέ αυτή η ιστορία το βλέπαμε όλοι".

Ήταν η πιο δύσκολη σεζόν από όσες έζησες στην ΑΕΚ;
"Ναι, ήταν ομολογουμένως κάτι που δεν έχω ξαναζήσει. Η επιθυμία μας ήταν να φτιάξουμε μια ομάδα με ταυτότητα, μία ομάδα που θα ήταν συμπαγής και ανταγωνιστική. Δυστυχώς, αυτό το είδαμε στο τέλος, όταν άρχισαν τα πλέι οφ. Ως τότε δεν ήμασταν ΑΕΚ. Κάτι άλλο ήταν αυτό. Με ενοχλεί και μόνο που το σκέφτομαι".

Kαι όμως το περασμένο καλοκαίρι όλοι μιλούσατε για την τέλεια ατμόσφαιρα. 1-2 μήνες με το τέλος της προετοιμασίας είχατε ήδη διαλυθεί. Πως το εξηγείς αυτό;

"Aυτό για μένα είναι απλό. Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Δεν μπορούσαμε να βλέπουμε μαύρα τα πράγματα, θέλαμε να τα βλέπουμε άσπρα. Αλλά δεν ήταν. Ουσιαστικά καλύπταμε μία κατάσταση και δημιουργήσαμε μία ουτοπία. Δεν θα κρύψω ότι εμείς οι μεγαλύτεροι βλέπαμε κάποια πράγματα να έρχονται. Δεν θέλαμε όμως να το πιστέψουμε ότι θα πάρουν τόσο δυσάρεστεη τροπή. Προσπαθούσαμε να τα κουκουλώσουμε.

Αν μιλούσαμε θα κάναμε μεγαλύτερο κακό. Όταν είσαι σε ένα χώρο τόσα χρόνια αρχίζεις να διαισθάνεσαι πράγματα που θα ερθουν, που θα τα βρεις μπροστά σου. Αλλά κάποιες φορές δεν θέλεις να το πιστέψεις. Δεν ήταν δυνατόν να προχωρήσει το πράγμα με τις ισχύουσες συνθήκες".

Πως κρίνεις τις προθέσεις του Αδαμίδη, γενικότερα ταυτίζονται οι απόψεις σας;
"Δεν μπορώ να ξέρω τι υπάρχει από πίσω ως οικονομικό υπόβαθρο, λέγονται και γράφονται πολλά. Όμως αυτό που βλέπω αυτή η προσπάθεια από τους ανθρώπους που διοικούν, εμένα ως Νίκο Λυμπερόπουλο, με πείθει. Εργάζονται και προσπαθούν καθημερινά για το καλό της ομάδας, χωρίς μεγάλες ανέσεις και εύκολα χρήματα, αλλά με αγάπη για την ΑΕΚ. Ο Αδαμίδης και οι συνεργάτες του κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν άλλοι, αυτοί είναι εκεί και οφείλουμε να τους στηρίξουμε. Η κριτική είναι δεκτή αρκεί να μην είναι στείρα και άδικη".

Είναι το EURO 2012 ένας επιπλέον λόγος για να συνεχίσεις να παίζεις μπάλα;
"Σαφώς και είναι. Θέλω να είμαι εκεί, να δώσω τον καλύτερο έχω και να αποτελέσω παράδειγμα για τα νέα παιδιά. Να τους δείξω ότι όσο παίζεις πρέπει να έχεις στόχους και φιλοδοξίες, ανεξάρτητα από την ηλικία. Θα είναι το δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για μένα, αν όλα πάνε καλά. Καλά να είμαι, η υγεία πάνω από όλα".

Μίλησες αρκετές φορές φέτος για τα φαινόμενα βίας. Ελπίζεις ότι εισακούστηκε η έκκληση σου και γενικότερα ποιοι μήνυμα θέλεις να στείλεις σε εκείνους τους δήθεν φίλους της ΑΕΚ που πρωτοστάτησαν σε τέτοιες ιστορίες;

"Θα τους πως ότι δεν τους θέλουμε στο γήπεδο. Να μην πατήσουν ποτέ ξανά. Δεν μας άφησαν να χαρούμε την κατάκτηση του κυπέλλου, μας στέρησαν τη δυνατότητα να βγούμε στον αγωνιστικό χώρο και να το ευχαριστηθούμε με τα παιδιά μας, όπως σε κάθε χώρα που έχει πολιτισμό και τον προστατεύει. Δεν μας άφησαν αυτοί οι τύποι να βγούμε στο γήπεδο και να το χαρούμε, να κάνουμε γύρο θριάμβου. Ασφαλώς υπό την αιγίδα των αρμοδίων. Αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις προτιμούν να σφυρίζουν αδιάφορα. Αν θέλουν να πατάξουν τη βία, αν πραγματικά το επιθυμούν δεν θα τους πάρει πολύ χρόνο. Πέντε λεπτά υπόθεση είναι... Και όταν το κάνουν, όλοι οι νορμάλ άνθρωποι θα τους αποθεώσουν".


Πηγή: woop.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου