Ενσωματώνονται τα δώρα στους μισθούς του δημοσίου

21/5, 14:29. Λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού και τις επίσημες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, δύο δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ενσωμάτωση του δώρου των δημοσίων υπαλλήλων στο μισθό.
Συγκεκριμένα η εφημερίδα «Έθνος» αναφέρει ότι μέσω του ενιαίου μισθολογίου θα υπάρξει ενσωμάτωση των δώρων στον βασικό μισθό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το δημοσίευμα αυτές τις μέρες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαπραγμάτευση με την τρόικα για τις περικοπές στις πρωτογενής δαπάνες του δημοσίου προκειμένου να εξευρεθεί το μεγαλύτερο μέρος από τα 6 δισ. ευρώ της φετινής δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» κάνει λόγο για οριστικό τέλος στα επιδόματα εορτών και αδείας. Σύμφωνα με την εφημερίδα η περικοπή των επιδομάτων θα γίνει από τον Ιούλιο, ταυτόχρονα με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου με στόχο την εξοικονόμηση 500 εκ. ευρώ.

Έκτακτη εισφορά στα ακίνητα

Νέα φορολογικά μέτρα για τα ακίνητα θα περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο σχέδιο της κυβέρνησης.

Το «Έθνος» υπογραμμίζει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του ότι θα επιβληθεί νέα έκτακτη εισφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα έχει προτείνει να μπει έκτακτη εισφορά σε όσους κατέχουν ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ, όπως είχε συμβεί και τον Νοέμβριο του 2009.

Για το ίδιο θέμα η «Καθημερινή» υπογραμμίζει ότι οι συντελεστές της έκτακτης εισφοράς θα είναι κλιμακωτοί από 01% έως 0,9% και υπολογίζεται ότι περίπου 150.000 φορολογούμενοι θα κληθούν να την πληρώσουν.
ΠΗΓΗ:http://www.real.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου