Στα "κάτεργα" μέχρι νεωτέρας για το "τρελό αγόρι" αποφάσισε το δικαστήριο της Ν. Υόρκης

16/5, 21:54. Την προφυλάκιση του Ντομινίκ Στρος Καν αποφάσισε το ποινικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Οι δικηγόροι του ζήτησαν την επιβολή εγγύησης ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Θα ξαναδικαστεί ενώπιον ενόρκων. Μετά την απόφαση ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ έφυγε από την πίσω πόρτα (Vids+Pics)

Η δικαστής Μελίσα Τζάκσον αποφάσισε την προφυλάκιση του Ντομινίκ Στρος Καν, καθώς κρίθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος να φύγει από τις ΗΠΑ. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης, απόπειρας βιασμού και κράτησης ανθρώπου παρά τη θέλησή του.

Θα μεταφερθεί σε φυλακή κοντά στο Μανχάταν και στις 20 Μαΐου θα γίνει νέα ακρόαση από το δικαστήριο και σύμφωνα με τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης 18 με 23 ένορκοι θα αποφασίσουν για την τύχη του.


 
Οι συνήγοροί του επέμειναν στο δικαστήριο ότι έτρωγε με την κόρη του την ώρα της επίθεσης, ενώ οι συνήγοροι της καμαριέρας ζήτησαν να παραταθεί η κράτησή του.

Η πρόταση επιβολής εγγύησης-μαμούθ ενός εκατομμυρίου δολαρίων, από τους συνήγορούς του, απορρίφθηκε από την δικαστή. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο Στρος Καν φυγαδεύθηκε από την πίσω πόρτα.

"Αρνείται τις κατηγορίες. Έχει το τεκμήριο της αθωότητας σύμφωνα με το δίκαιο", δήλωσε στο δικαστήριο ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν, ένας από τους δικηγόρους του Στρος Καν. Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι η υπόθεση του Διευθυντή του ΔΝΤ που είναι και φαβορί στις δημοσκοπήσεις στην κούρσα για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, θα έχει μια "ισχυρή γραμμή άμυνας" και είναι "πολύ πιθανό να αθωωθεί σε τελική ανάλυση".

Ο Ντομινίκ Στρος Καν έδειχνε καταβεβλημένος όλη τη διάρκεια της δίκης, ενώ οι αμερικανικές αρχές έδειξαν ιδιαίτερα αυστηρές, καθώς φαίνεται ότι τα στοιχεία είναι συντριπτικά εναντίον του. Πλέον κινδυνεύει με βαριά ποινή.

Νωρίτερα, ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, είχε υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση. Η κράτηση του κ. Στρος-Καν εγείρει πολλά ερωτηματικά για το εάν θα έχει πλέον την δυνατότητα να παραμείνει στην ανώτατη θέση του εδρεύοντος στη Νέα Υόρκη Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Φωτογραφία από το κατηγορητήριο
 "Έτρωγε με την κόρη του"


Σύμφωνα με τους δικηγόρους του ο Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε καμαριέρα ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη έχει ατράνταχτο άλλοθι.

Όπως μετέδωσε ο γαλλικός ραδιοσταθμός RMC υποστηρίζουν ότι ο Στρος Καν βρισκόταν σε εστιατόριο και γευμάτιζε με την κόρη του την ώρα που φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά στην 32χρονη.

Ο RMC μετέδωσε πως οι δικηγόροι εντόπισαν όλες τις κινήσεις του Στρος-Καν και διαπίστωσαν ότι έφυγε από το ξενοδοχείο το μεσημέρι, αφού πλήρωσε τους λογαριασμούς του και παρέδωσε το κλειδί του. Στη συνέχεια πήγε να γευματίσει με την κόρη του και πήρε ταξί για το αεροδρόμιο.
 
Αυτό σημαίνει ότι είχε ήδη αναχωρήσει από το ξενοδοχείο την ώρα που η καμαριέρα ισχυρίζεται ότι την κυνήγησε σ' ένα διάδρομο, την υποχρέωσε δια της βίας να μπει σ' ένα δωμάτιο και της επιτέθηκε, αναφέρει ο RMC στον ιστότοπό του, προσθέτοντας ότι οι δικηγόροι έχουν υλικές αποδείξεις και αυτόπτες μάρτυρες.
 


Τι λέει το ξενοδοχείο

Στο μεταξύ, ο ξενοδοχειακός όμιλος Accor, ιδιοκτήτης των ξενοδοχείων Sofitel, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Στρος-Καν γνωστοποίησε το Σάββατο την αναχώρησή του στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης, όπου κατηγορείται ότι λίγο νωρίτερα είχε επιτεθεί σεξουαλικά στην καμαριέρα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου, ο όμιλος αρνήθηκε να διευκρινίσει αν ο επικεφαλής του ΔΝΤ είναι τακτικός πελάτης του ξενοδοχείου αυτού ούτε το χρονικό διάστημα της διαμονής του.


 "Δεν δίνουμε πληροφορίες για τους πελάτες μας", υπογράμμισε ο όμιλος.

Η καμαριέρα μπήκε στη σουίτα του Στρος-Καν "για να συγυρίσει", ανέφερε εξάλλου η διεύθυνση, διευκρινίζοντας ότι το προσωπικό δεν έχει άλλο τρόπο παρά να χτυπάει την πόρτα για να μάθει αν βρίσκεται κάποιος στο δωμάτιο.

Η διάταξη της σουίτας 2806, στην οποία έμενε ο Στρος-Καν, "δεν είναι πολύ πρακτική" και ενδεχομένως εξηγεί "ότι δεν μπορεί κανείς να ακούσει αμέσως μια υπάλληλο που μπαίνει στο δωμάτιο", δήλωσε από την πλευρά του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πολ Ντιμπρίλ, συνιδρυτής του ομίλου Accor.
 


"Το μπάνιο βρίσκεται στο βάθος της σουίτας, πίσω από μια γωνία", εξήγησε ο Ντριμπίλ, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα τη συγκεκριμένη σουίτα.

Σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους του, ο Στρος-Καν σκοπεύει να "υπερασπιστεί σθεναρά" τον εαυτό του από τις κατηγορίες αυτές, που έχουν προκαλέσει πολιτικό σοκ στη Γαλλία.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου