Αθήνα και Βιέννη επανασυνδέονται αεροπορικά με την «Aegean» .

24/5, 22:46. Την επανέναρξη από 12 Σεπτεμβρίου των δρομολογίων της αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας - Βιέννης, που είχαν διακοπεί τον περασμένο Οκτώβριο, ανακοίνωσε σήμερα η «Aegean». Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, με την επανέναρξη των δρομολογίων στις 12 Σεπτεμβρίου και για το διάστημα μέχρι 29 Οκτωβρίου 2011, θα γίνονται καθημερινά πτήσεις από Αθήνα προς Βιέννη και από Βιέννη προς Αθήνα, ενώ για την περίοδο 30 Οκτωβρίου μέχρι 29 Μαρτίου 2012 οι αντίστοιχες πτήσεις θα είναι πέντε ημέρες την εβδομάδα. (Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή).

Η ανακοίνωση της διακοπής των πτήσεων και της Ολυμπιακής Αεροπορίας για Βιέννη τον περασμένο Μάρτιο (είχε προηγηθεί η διακοπή από την Aegean τον περσινό Οκτώβριο), είχε προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες μελών της ελληνικής ομογένειας στην Αυστρία και υπαλλήλων ελληνικών υπηρεσιών, αλλά και Αυστριακών επισκεπτών της Ελλάδας. Τεράστιο επίσης ήταν το πρόβλημα για τους διοργανωτές ομαδικών ταξιδιών στην Ελλάδα, δηλαδή ταξιδιωτικούς οργανισμούς και τουριστικά γραφεία.

Εκπρόσωποι της ομογένειας στην Αυστρία είχαν επισημάνει το γεγονός πως με την κατάργηση των πτήσεων της Aegean και τη διακοπή του αντίστοιχου δρομολογίου από την Ολυμπιακή Αεροπορία, δεκάδες χιλιάδες Έλληνες και Αυστριακοί είναι πλέον «όμηροι» του μονοπωλίου των Αυστριακών Αερογραμμών.

Αξίζει να σημειωθεί πως, παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην τουριστική κίνηση το 2010 από την Αυστρία προς την Ελλάδα, οι Αυστριακοί τουρίστες φαίνεται να έμειναν και κατά την προηγούμενη χρονιά «πιστοί» απέναντι στη χώρα μας ως προορισμό τους και ο αριθμός τους πρέπει να ξεπέρασε τις 500.000.

Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στις πρώτες θέσεις, ή ακόμη και στην πρώτη θέση, των προτιμήσεων των Αυστριακών τουριστών ως χώρα προορισμού, η δε Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της - 8,4 εκατομμύρια κάτοικοι - καταλαμβάνει την πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα, ενώ οι Αυστριακοί είναι σε αναλογία οι πλέον «πιστοί» επανεπισκέπτες της χώρας μας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου