Την κορυφή του Έβερεστ κατέκτησε 16χρονος! (vid)

28/5, 18:09. Είναι μόλις 16 ετών και όμως πολλοί θα τον ζήλευαν! Ο λόγος για ένα βρετανό νεαρό που έχει κατακτήσει τις υψηλότερες κορυφές των πέντε ηπείρων, μεταξύ αυτών και το Έβερεστ στα 8.848 μέτρα!

Ο νεαρός Τζορτζ Άτκινσον, είναι πλέον το μικρότερο άτομο που έχει καταφέρει να κατακτήσει το Έβερεστμέχρι σήμερα,.

Ο άθλος του αυτός έγινε γνωστός όταν η μητέρα του γνωστοποίησε το γεγονός αυτό αναρτώντας το στο blog που διατηρεί ο νεαρός Τζορτζ Άτκινσον, στο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι πολύ περήφανη για το γιο της.

Ο 16χρονος ορειβάτης ξεκίνησε σκαρφαλώνοντας το όρος Κιλιμάντζαρο στην Τανζανία σε ηλικία μόλις 11 ετών! Στη συνέχεια κατέκτησε το όρος Ελμπρούς της Ρωσίας το 2007 και το 2008 την ΠυραμίδαΚάστεντζ της Ινδονησίας και το όρος Ακονκάγκουα της Αργεντινής.

Ακολούθησε το όρος Μακίνλει στη βόρεια Αμερική και αργότερα το όρος Βίνσον στην Ανταρκτική. Έτσι σε ηλικία μόλις 16 ετών έχει κατακτήσει τις υψηλότερες κορυφές των πέντε ηπείρων, κάτι πράγματι εντυπωσιακό.

Αναρτώντας το κατόρθωμα του γιου της στο blog του η μητέρα του Πένι Άτκινσον ανέφερε: "Τα κατάφερε. Έφτασε στην κορυφή στις 8.15 ώρα Νεπάλ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν τον Τζορτζ να πετύχει το όνειρο του".

"Τώρα κατεβάστε τον αμέσως με ασφάλεια" κατέληξε.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου