Πτωχευση σημαίνει 1ευρώ = 511,125 δραχμές

29/5, 22:23. Σε περίπτωση που επιστρέφαμε στη δραχμή, τότε, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", θα γυρίζαμε πενήντα χρόνια πίσω, με την Ελλάδα να καταδικάζεται σε υπανάπτυξη.Μεταξύ άλλων θα υπήρχε εκτίναξη του ήδη υπέρογκου δημοσίου χρέους, δραματική υποτίμηση της αγοραστικής δύναµης των νοικοκυριών και του επιπέδου διαβίωσής τους, κατακόρυφη αύξηση των τιµών των εµπορευµάτων, άνοδος των επιτοκίων σε.....
εφιαλτικά επίπεδα που επικρατούσαν στο παρελθόν και ουσιαστικά απαγόρευαν τον δανεισµό και φτώχεια.

Η επιστροφή στη δραχµή µε ταυτόχρονη υποτίµηση του νοµίσµατος (κατά 50%) θα σήμαινε ότι για την αγορά προϊόντος αξίας 1 ευρώ οι Ελληνες θα πρέπει να πληρώνουν 511,125 δραχµές αντί για 340,75 δραχµές που είναι η κλειδωµένη ισοτιµία µε την οποία η χώρα µπήκε στο ευρώ το 2001.
Η οικονομία είναι εξαρτημένη 70% από τις εισαγωγές
Ακόµη και το επιχείρηµα της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας που προβάλλεται δεν ευσταθεί ουσιαστικά για το ελληνικό µοντέλο, αφού η Ελλάδα εισάγει το μεγαλύτερο μέρος όσων καταναλώνει.
Ενδεικτικό, όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι της αγοράς, είναι το γεγονός ότι η λειτουργία της ελληνικής οικονομίας είναι εξαρτημένη κατά 70% από τις εισαγωγές.
Οι συνέπειες θα ήταν ολέθριες και στον τραπεζικό τοµέα, καθώς η κεφαλαιακή δοµή των εγχώριων τραπεζών θα αντιµετώπιζε προβλήµατα, θα υπήρχαν σηµαντικές εκροές καταθέσεων, κατακόρυφη αύξηση των επισφαλειών από αδυναµία καταναλωτών να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, εσωστρέφεια και καµία αξιοπιστία στις διεθνείς αγορές χρήµατος.
Επιπλέον η κατάσταση αυτή θα οδηγούσε σε παύση των χρηµατοδοτήσεων προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά, και ραγδαία αύξηση των επιτοκίων.
Τι θα συνέβαινε με τις τραπεζικές καταθέσεις
Το τι θα συμβεί με τις καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες εξαρτάται από τον τρόπο µε τον οποίο θα γίνει η µετάβαση. Σε περίπτωση που προηγηθεί στάση πληρωµών και χρεοκοπία τραπεζών, κανείς δεν µπορεί να προβλέψει τι θα γίνει µε τα χρήµατα που βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασµούς.
Ακόµη όµως και στην περίπτωση συντεταγµένης µετάβασης είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει µια αρχική περίοδος "εµφράγµατος" στις συναλλαγές. Όσον αφορά τα δάνεια, µπορεί το κεφάλαιο να µετατραπεί από ευρώ σε δραχµές, τα χαµηλά όµως επιτόκια στα οποία έχουµε συνηθίσει θα αποτελέσουν παρελθόν.
Οφέλη, όπως σημειώνεται, θα υπήρχαν στον τουρισµό, σε µια όμως χώρα που θα θύµιζε έναν πολύ φθηνό προορισµό και όχι µία χώρα ευρωπαϊκού επιπέδου.

OXI ALLO KAPBOYNO
Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____ksipnistere1@gmail.com
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Γιατί ποτέ σε όλη αυτή την κινδυνολογία κανένας δεν αναφέρετε στην ΑΟΖ, στην εξόρυξη φυσικού πλούτου (χρυσός, πετρέλαιο, αλουμίνα, φυσικό αέριο, μάρμαρα, ουράνιο ή ακόμα και θαλασσινό αλάτι) που είναι πραγματικά προσοδοφόρα ή ακόμα γιατί δεν αναφέρονται στις προοπτικές αγροτικής παραγωγής και στρέφουν τους αγρότες στα πανάκριβα φωτοβολταϊκά. Γιατί ποτέ κανένας δεν αναφέρετε στην ελεγχόμενη ανάπτυξη του τουρισμού που τον έχουν αφήσει στο 1974, με έργα που μόνο εξαγγέλλουν και ποτέ δεν πραγματοποιούν.
    Γιατί ποτέ κανείς από αυτούς τους ανίκανους που δεν έχει δουλέψει σε πραγματική δουλειά δεν έχει διαχειριστεί δικά του χρήματα και δικό του μαγαζί δεν έχει κερδίσει με τον ιδρώτα του τίποτα αλλά ελέω κομματικού μηχανισμού αποφασίζει για εμάς;
    Γιατί για όλους αυτούς το λογικό είναι το κράτος να δανείζεται και όχι να παράγει κέρδος;
    Γιατί ακόμα και τα κόμματα τους είναι υπερχρεωμένα;
    Γιατί όλοι τους επιμένουν να πληρώσουμε, χωρίς να ξέρουμε τι χρωστάμε και πού;
    Απαντήστε μας πρώτα σε αυτά και μετά κάντε λογαριασμούς για το πόσο κοστίζει η δραχμή και πόσο το ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή